Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΨυχολογίαΛΑΡΙΣΑ:«Καταπολεμούμε τη ρητορική μίσους-Ενισχύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα»

ΛΑΡΙΣΑ:«Καταπολεμούμε τη ρητορική μίσους-Ενισχύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και η ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι το θέμα εκδήλωσης, την οποία διοργανώνουν οι ομάδες Αγωγής Υγείας των 4ου και του 5ου Λυκείων Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας και τη στήριξη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο κατά τις ώρες 10:00-12:00 το πρωί και είναι αποτέλεσμα συνεργατικής προσπάθειας μαθητών και εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Καταπολεμούμε τη ρητορική μίσους-Ενισχύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης εκτείνεται σε τρία μέρη, τη ρητορική μίσους στο φυσικό κόσμο και το διαδίκτυο, τη ρητορική μίσους σε σχέση με τους πρόσφυγες-και ειδικά τα ασυνόδευτα παιδιά και τέλος μια απόπειρα προσέγγισης της αξίας των επίκαιρων μηνυμάτων του Πάσχα στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Περιλαμβάνει παρουσίαση βιωματικών κειμένων, κοινωνιολογική προσέγγιση της ρητορικής μίσους μέσα από τα σχολικά βιβλία, μουσικά δρώμενα, απαγγελίες ποιημάτων μαθητών, ομιλία με παρουσίαση φωτογραφικού υλικού του φωτογράφου Δημήτρη Κυριακόπουλου από την Λέσβο και την Ειδομένη, εκπαιδευτικά βίντεο τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και μια συνάντηση έντεχνων τραγουδιών με την υμνωδία του Πάσχα.

Στόχος είναι, η ευαισθητοποίηση και η αντίσταση στη ρητορική μίσους, η οποία, μπορεί να οδηγήσει σε εγκλήματα μίσους, εμπλέκοντας έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα που αφορούν την προσωπική ασφάλεια και προστασία.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr

 

http://www.alithinesgynaikes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα