Όταν όλοι έφευγαν, εκείνος επέστρεψε και τα κατάφερε!

2172

Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από την ταχύτερα αναπτυσσόµενη ελληνική εφαρµογή;

Ένας Κρητικός βρίσκεται πίσω από την εφαρµογή που έκανε πάνω από 1,5 εκατοµµύριο χρήστες να «κολλήσουν» στις οθόνες τους!

Αυτή θα µπορούσε να είναι µια σύντοµη περιγραφή του νούµερου ένα ελληνικού κουίζ γνώσεων, του Quizdom, στο οποίο οι παίκτες ανταγωνίζονται µεταξύ τους και όχι κάποιον υπολογιστή. Αυτός που έχει τις περισσότερες γνώσεις είναι και αυτός που τελικά θα νικήσει.

Ο άνθρωπος πίσω από την ταχύτερα αναπτυσσόµενη ελληνική εφαρµογή είναι ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης.

Κρητικής καταγωγής, γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Γερµανία, όπου σπούδασε µαθηµατικά και έκανε το διδακτορικό του. Η καριέρα του είχε ήδη πάρει τη δική της πορεία, µε το βιογραφικό του να «κοσµούν» θέσεις εργασίας σε µεγάλες εταιρείες όπως η McKinsey.

Ωστόσο, ο ίδιος είχε άλλα σχέδια, καθώς ήθελε να ξεκινήσει κάτι δικό του στην Ελλάδα. Οι ιδέες αρκετές, αλλά αυτή που τελικά «νίκησε» ήταν ένα παιχνίδι γνώσεων.

«Θεώρησα πως ανάµεσα σε άλλα projects που είχα δοκιµάσει το Quizdom ήταν εκείνο που είχε το µεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης και τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Έβλεπα πως, ενώ µόνο το 5% των startups που δεν έχουν χρηµατοδότηση πετυχαίνουν, αυτό θα µπορούσε να πάει καλά. Γι’ αυτό και το επέλεξα» εξηγεί ο ίδιος στοFortune.

Σε µια Ελλάδα που πλήττεται από το brain drain και οι περισσότεροι νέοι ψάχνουν να βρουν επαγγελµατική διέξοδο στο εξωτερικό, ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης επιστρέφει το 2014 για να κάνει πράξη το όνειρό του.

Γιατί, όµως, όχι στη Γερµανία;

«Ήθελα να επιστρέψω όταν πολλοί νέοι επέλεξαν να φύγουν. Πιστεύω πως το project µου έπρεπε να ξεκινήσει από την Ελλάδα και να πάει µετά σε όλο τον κόσµο. Ο ανταγωνισµός εδώ ήταν µικρός και υπήρχε κενό σ’ αυτόν τον τοµέα. Αυτοί ήταν οι δύο πιο σηµαντικοί παράγοντες. Επίσης, ήξερα ότι υπάρχουν πολλοί καλοί προγραµµατιστές στην Ελλάδα, που δεν τους απορροφά τόσο γρήγορα η αγορά και άτοµα µε πολύ καλό επιχειρηµατικό µυαλό αλλά και όρεξη να δουλέψουν».

Πηγή :http://news247

http://www.alithinesgynaikes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.