Το πρώτο συνεταιρικό εναλλακτικό σχολείο της Ελλάδας θα είναι στη Θεσσαλονίκη

1679

Εκεί που συναντιέται η φύση με την τεχνολογία και την εκπαίδευση βρίσκεται το πρώτο εναλλακτικό δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα, με βασικό πυλώνα τους… γονείς.

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, το ιδιωτικό δημοτικό σχολείο «Big Bang School» θα λειτουργήσει σε μια έκταση 19 στρεμμάτων στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, με δυναμική 300 παιδιών, με δύο τμήματα των 25 μαθητών σε κάθε τάξη, στο οποίο σημαντικό ρόλο θα παίζουν η επαφή με τη φύση, η δημιουργία, αλλά και η χρήση της τεχνολογίας.

Η ιδέα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη δημιουργό του «Σχολείου της Φύσης» στον Τρίλοφο, Βέτα Γεωργιάδου, τον δάσκαλο που… ευθύνεται για το «Σχολείο Φύσης και Χρωμάτων» στην Κρήτη, Άγγελο Πατσιά, και τον Γιάννη Σωτηράκο της εταιρείας ευ ζην και διοργάνωσης event Generation Alpha Ventures, οι οποίοι πήραν την πρωτοβουλία για ένα νέο είδος εκπαίδευσης που θα αφορά τους πάντες: παιδιά και γονείς. Η Βέτα και ο Άγγελος εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στο δημόσιο και μαζί με τον Γιάννη αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ιδέα τους στη Θεσσαλονίκη, ιδρύοντας ένα σχολείο που θα φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, θα τα διδάσκει να διαχειρίζονται τις καταστάσεις και να αναπτύσσουν ικανότητες ώστε να αντεπεξέλθουν με δημιουργικό τρόπο σε οποιεσδήποτε συνθήκες, αποκτώντας παράλληλα ακαδημαϊκές γνώσεις.

Η καινοτομία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού μοντέλου είναι οι γονείς, καθώς στη δημιουργία του θα συμμετέχουν ενεργά τόσο πρακτικά όσο και οικονομικά ως μέτοχοι και συνιδρυτές σ’ αυτό το εγχείρημα. Για τον λόγο αυτό, το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη ενημερωτική ημερίδα στη Μονή Λαζαριστών, ώστε οι ενδιαφερόμενοι γονείς να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς μπορούν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Το όλο εγχείρημα θα βρίσκεται υπό την ομπρέλα μίας ΜΚΟ με το όνομα Β612, δηλαδή το όνομα του πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα από το βιβλίο του Αντουάν  ντε Σαιντ – Εξυπερύ.

Πηγή:http://Makedonia

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.