Έρχεται το επίδομα στεγαστικού δανείου σε ανέργους!

833

Στη  δημιουργία  ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των οικονομικά ευάλωτων δανειοληπτών, προκειμένου να λάβουν την κρατική επιχορήγηση για την αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, προχωρά  η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Γράφει ο: 

Το σύστημα, θα  ενεργοποιηθεί τους επόμενους μήνες, όταν όπως  εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις διευθέτησης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σύστημα αυτό θα λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και το αντίστοιχο της απόδοσης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Συγκεκριμένα, ο δικαιούχος δανειολήπτης θα εισέρχεται στο σύστημα με τους κωδικούς του TAXISnet και θα υποβάλλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις επιδότησης, θα ενημερώνεται για το ύψος της, ενώ παράλληλα θα ενημερώνεται και το πιστωτικό ίδρυμα ότι το Δημόσιο αναλαμβάνει την αποπληρωμή μέρους του δανείου. «Όλα αυτά», σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, «θα γίνονται ηλεκτρονικά προκειμένου να διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας».

Η αίτηση για τη λήψη επιδόματος θα  υποβάλλεται ηλεκτρονικά και θα επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/1986. Σημειώνεται ότι ο δανειολήπτης θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησής του. Εντός 60 ημερών, θα ενημερωθεί αν η αίτησή του έγινε αποδεκτή ή όχι. Σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος, θα  ενημερώνεται αυτόματα για το ποσό της ελάχιστης συνεισφοράς του και για το ποσό το οποίο θα καταβάλλεται μηνιαίως από το Δημόσιο σε κάθε πιστωτή.

Πηγή: http://www.fmvoice.gr/

το είδαμε στο :http://singleparent

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.