Εθελοντική αιμοδοσία στις 4 Ιουνίου στο Ηράκλειο

846

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Ιουνίου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο Αίθριο της Λότζιας, από τις 09:30 έως τις 13:30.

Πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν ο δήμος της πόλης με την αντιδημαρχία Πολιτισμού-Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», στην οποία συμμετέχουν η εθελοντική Ομάδα ΑΤΑΧΤΟΙ, (Άνθρωποι της Αλληλεγγύης Χωρίς Τείχη και Οικονομική Ιδιοτέλεια), το Συντονιστικό Κρήτης για τους πρόσφυγες, οι Minoistas, η ΣΕΑΠ Ηρακλείου, ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» και το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «σε αυτήν την κοινή προσπάθεια καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει, με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή».

Επίσης, τονίζουν πως το έμπειρο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μία πραγματική γιορτή.

Κάθε αιμοδότης θα πάρει ένα μικρό αναμνηστικό δώρο από το φυτώριο του δήμου Ηρακλείου. «Όλοι, λοιπόν, στο κέντρο του Ηρακλείου, στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού! Να ζήσουμε μαζί την εμπειρία της προσφοράς! Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: Χαρίστε ζωή!» καταλήγουν οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας.

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.