Σεξ μετά τα 50: ΑΥΤΟ είναι το όφελος που δεν φαντάζεσαι

2400

Το σεξ γενικώς κάνει καλό. Στην ψυχολογία μας, στην εμφάνιση μας και τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα πολλά – και σημαντικά – οφέλη του δεν σταματούν εδώ!

Μία νέα έρευνα, λοιπόν, έρχεται να δείξει ότι τα άτομα που έχουν μία συχνή και υγιή σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα από την ηλικία των 50 και μετά, έχουν πολλά ακόμα οφέλη να αποκομίσουν.

Οι ειδικοί μίλησαν με 6.800 εθελοντές ηλικίας 50 έως 89 ετών, ζητώντας τους να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής τους και συμμετέχοντας σε τεστ νοητικών δεξιοτήτων.

Ένα από αυτά τα τεστ απαιτούσε να ακούσουν 10 λέξεις και να τις θυμηθούν αμέσως μετά, καθώς και πέντε λεπτά αργότερα, ενώ ένα άλλο ζητούσε να συμπληρώνουν τους αριθμούς που έλειπαν από διάφορες σειρές.

Η μελέτη έδειξε πως όσοι κάνουν συστηματικά σεξ έχουν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ μνήμης και αναγνώρισης μοτίβων, που αποτελούν ένδειξη της υγείας του εγκεφάλου τους.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες που δήλωσαν πως είναι σεξουαλικώς ενεργοί, είχαν κατά 23% καλύτερες επιδόσεις στο τεστ των λέξεων και κατά 3% στα παζλ των αριθμών, ενώ οι σεξουαλικώς ενεργές γυναίκες πέτυχαν επιδόσεις βελτιωμένες κατά 14% και κατά 2% αντιστοίχως.

πηγή:http://www.allyou.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.