Πράξη ανθρωπιάς στην Θράκη – Μισό εκατ. ευρώ για τα παιδιά με βαριά νοητική στέρηση

1925
Μισό εκατομμύριο ευρώ άφησε κληρονομιά ένας Κομοτηναίος ο Νικόλαος Κάρας στον Σύλλογο Μέριμνας παιδιών με βαριά νοητική στέρηση ‘Αγ. Θεόδωροι”.
Ωστόσο, αυτή τη στιγμή τα χρήματα ακόμη δεν έχουν ξεμπλοκαριστεί από την τράπεζα, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες για την ανέγερση της αυτόνομης διαβίωσης των παιδιών στο χώρο που ξεκίνησε να χτίζεται 6 χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή.
«Αυτόν τον αγώνα για την απόκτηση δική μας στέγης η υποστηριζόμενης διαβίωσης τον κάνουμε εδώ και 30 χρόνια», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου Νατάσσα Λιβεριαδου, «όμως από το 2010 αποφασίσαμε κάνουμε αυτή την στέγη, ώστε τα παιδιά σε περίπτωση που φύγουν οι γονείς τους να μην μείνουν χωρίς στέγη και προστασία.
Πρόκειται για μια μεγάλη δομή κάτι σαν οίκος ευγηρίας ΑΜΕΑ», τόνισε με νόημα. Σε ότι αφορά την αυτόνομη στέγη ΑΜΕΑ θα περιλαμβάνει μια κεντρική μονάδα η οποία θα αποτελείται από ένα εστιατόριο, εργαστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ένα γυμναστήριο.
Παράλληλα θα κατασκευαστούν 8 σπιτάκια 100 τετραγωνικών για την διαβίωση των παιδιών με νοητική υστέρηση.
Σύμφωνα με την κ. Λιβεριάδου, θα ανοίξουν πολλές θέσεις εργασίες οταν ολοκληρωθεί η στέγη, ενώ αναζητούνται κι άλλες πήγες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί και η συνεργασία που έχει ξεκινήσει με το ΤΕΦΑΑ και την κοινωνική διοίκηση, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.