Περιφέρεια Αττικής: Δωρεάν είδη σπιτιού για νέους φοιτητές από την επαρχία

1695

Συνεχίζεται στην Περιφέρεια Αττικής η συγκέντρωση ειδών οργάνωσης σπιτιού και γραφείου, για τους φοιτητές από την επαρχία που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

«Περιφέρεια Αττικής, δήμοι, υπουργείο Παιδείας, Εκκλησία και αλληλέγγυοι εθελοντές, ενώνουμε ξανά δυνάμεις και μετά τα «συγχαρητήρια» στους νέους φοιτητές, τους στηρίζουμε και έμπρακτα», δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ενόψει της διανομής βασικών λειτουργικών ειδών νοικοκυριού σε φοιτητές με οικονομικά προβλήματα από την επαρχία.

«Αξιοποιούμε τις δομές και αναμένουμε τη στήριξη των πολιτών», σημειώνει ο Γ. Καραμέρος από τις εγκαταστάσεις του διαμετακομιστικού κέντρου συλλογής ειδών υλικής συνδρομής στην Αγ. Παρασκευή (άνοδος Μεσογείων 448 και Ευαγγελιστρίας τηλ. επικ: 2132100531) όπου συγκεντρώνονται αλλά και παραδίδονται σειρά ειδών από την ημέρα της ανακοίνωσης των βάσεων. Οι διεργασίες γίνονται από προσωπικό και εθελοντές της Περιφέρειας, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. καθημερινά, ενώ πολλά αντικείμενα παραδίδονται απευθείας από τους δωρητές στους φοιτητές με τον συντονισμό της Περιφέρειας.

Ενδεικτικά τα είδη που συλλέγονται είναι:

– Κουζίνα, κατσαρόλες-τηγάνια, μαχαιροπήρουνα

– Πιάτα-πιατοθήκες, κούπες- ποτήρια, κάδοι απορριμμάτων, πετσέτες

– Καθιστικό, Καναπές, Τραπεζάκι σαλονιού, Βιβλιοθήκη

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, του βόρειου τομέα ξεκίνησε τον Απρίλιο με τη λειτουργία «Διαμετακομιστικού Κέντρου Διαχείρισης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης», αποτελεί επέκταση του πρώτου, στην Ελλάδα, κέντρου logistics για τη διαχείριση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, το οποίο λειτούργησε η Περιφέρεια Αττικής το Μάρτιο, σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Εμπορίου, στο χώρο «Εσπλανάδα» στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου.

Μέχρι σήμερα, σε μια συγκυρία κατά την οποία πολλοί συνάνθρωποι δοκιμάζονται, χιλιάδες άλλοι συμπολίτες έχουν εισφέρει τεράστιες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης, που με άμεσο, συντονισμένο και αποτελεσματικό τρόπο διατέθηκαν στους ωφελούμενους.

www.dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.