Καλύμνιος δότης χάρισε ζωή σε ασθενή με λευχαιμία

978

Πόσοι άνθρωποι μπορούν  να πουν ότι έχουν χαρίσει ζωή σε έναν άλλο άνθρωπο; Λίγοι. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας νεαρός Καλύμνιος που πριν από λίγες ημέρες χάρισε ζωή σε ένα κορίτσι από την Ιταλία που πάσχει από λευχαιμία.

Ο 35χρονος Καλύμνιος είχε ανταποκριθεί τον περασμένο Απρίλη στο κάλεσμα τουΣυλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καλύμνου «Ο Άγιος Παντελεήμων», συμπληρώνοντας το έντυπο με τα απαραίτητα στοιχεία δίνοντας ταυτόχρονα και στοματικό επίχρισμα για την ένταξή του στη λίστα των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Τα δείγματα, 55 συνολικά στον αριθμό που συγκεντρώθηκαν εκείνη την ημέρα στο ισόγειο του Αναγνωστηρίου, στάλθηκαν στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), το οποίο και τα ενέταξε στην Εθνική (ΕΟΜ) και Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών.

Δύο μήνες μετά ο νεαρός Καλύμνιος δέχθηκε τηλεφώνημα πως είχε βρεθεί συμβατός με ασθενή που έπασχε από λευχαιμία και η μόνη επιλογή για να ιαθεί ήταν η μεταμόσχευση μυελού των οστών από συμβατό δότη.

Προς τιμήν του λίγο καιρό μετά, στις 29 Αυγούστου και αφού είχαν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες διατυπώσεις, ταξίδεψε στην Αθήνα, εισήχθη στο «Αττικόν» Νοσοκομείο και υποβλήθηκε στην προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να σώσει ένα κορίτσι από την Ιταλία.

Και υπογραμμίζουμε το προς τιμήν του, διότι στην Ελλάδα ο μέσος όρος των εθελοντών που αρνούνται να δώσουν μόσχευμα όταν έρθει η κρίσιμη ώρα κυμαίνεται στο 40%- 50% (στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό κυμαίνεται στο 15%- 20%).

Φυσικά, μια τέτοια άρνηση- εφόσον δεν υφίστανται λόγοι υγείας– πρακτικά σημαίνει ότι «αρνείσαι» να προσπαθήσεις να σώσεις τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, τη στιγμή που μάλιστα είσαι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου με ανακοίνωσή του εκφράζει τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

dotis«Ο Εθελοντής Δότης με την Αγάπη Του, την αλτρουιστική Του επιθυμία να θέλει να προσφέρει ζωή στον άγνωστο συνάνθρωπό, την Μεγάλη Τύχη Του να είναι ιστοσυμβατός σε κάποιον αλλά και χωρίς να διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο ως προς την υγεία του, με μόνο όφελος την μέγιστη ηθική ικανοποίηση της προσφοράς μας λέει πως ο καθένας μας μπορεί να έχει την ίδια τύχη να’ δώσει ζωή από τη ζωή του’ στους πάσχοντες συνανθρώπους μας που έχουν δικαίωμα στην Ελπίδα και στην ίδια τη Ζωή!
Το γεγονός αυτό μας εμπνέει και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας ! Η εκστρατεία ενημέρωσης ξεκίνησε τον Απρίλη του 2016 και 55 εθελοντές έδωσαν δείγμα σάλιου για την εγγραφή τους στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ.
Τώρα …..ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ γιατί είναι ΠΟΛΛΟΙ και μάλιστα ΝΕΟΙ αυτοί που πάσχουν από ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ και ΛΕΜΦΩΜΑΤΑ και μας περιμένουν!!!!!!!
Και είναι στο χέρι μας!!!!»

Πηγή:https://kalymnosola.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.