Χανιά: Απαγόρευσαν σε πατέρα ενός 2,5 ετών αγοριού την είσοδο σε τράπεζα με το αναπηρικό αμαξίδιο του γιου του!

736

Θυμό και αγανάκτηση προκαλεί ένα περιστατικό που καταγγέλλει πατέρας ανάπηρου παιδιού ότι συνέβη στα Χανιά σε κεντρικό υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο πατέρας, ο ίδιος επιχείρησε να μπει στο τραπεζικό υποκατάστημα με το αναπηρικό αμαξίδιο στο οποίο βρισκόταν το παιδί του, ωστόσο δεν χωρούσε να περάσει από την είσοδο. Τότε έγινε δέκτης μιας απαράδεκτης αντιμετώπισης από το φύλακα της τράπεζας, ένα περιστατικό που είχε ως κατάληξη να κουβαλήσει ο πατέρας το παιδί στα χέρια του για να εξυπηρετηθεί.

Ακολουθεί η καταγγελία του πατέρα:

«Σήμερα περίπου στις 11.30 επισκέφθηκα την τράπεζα (….) στο κέντρο των Χανίων για προσωπική μου υπόθεση έχοντας μαζί μου τον 2,5 ετών γιο μου στο καρότσι ο οποίος έχει 85% αναπηρία και κοιμόταν.

Αφού κατάλαβα ότι δεν χωρούσε το καρότσι από την πόρτα, χτύπησα ένα κουδούνι που έχει στην είσοδο και ήρθε ένας που παριστάνει τον φύλακα και μου λέει κατά λέξη: «Τι θέλεις;» Του λέω, θέλω να μπω για συνάλλαγμα. Μου απαντάει: «Δεν μπαίνει το καρότσι, να τον πάρεις στα χέρια». Του λέω, θέλω να μιλήσω με το διευθυντή και μου απάντησε με ύφος «Δεν είναι κανένας ή παρ’ τον στα χέρια ή φύγε». Περίμενα λίγο και του ξαναλέω πως θα ήθελα να μιλήσω με κάποιον προϊστάμενο και μου λέει περίμενε, έρχεται το 100.

Ήρθε η αστυνομία! Και αρνούνταν να δώσει τα στοιχεία του ο κύριος.

Ήρθε και ο διευθυντής, αφού είδε την αστυνομία με παρακάλεσε να τον πάρω στα χέρια και θα επενέβαινε να πάρω προτεραιότητα σε μια άδεια τράπεζα! Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο.

Αναγκάστηκα να πάρω στα χέρια μου ένα παιδί 2,5 χρόνων με 85% αναπηρία που κοιμόταν για να κάνω τη δουλειά μου.

Εξοργιστική κατάσταση και πιο πολύ, εξοργιστική η στάση του υπαλλήλου».

Το να δείχνει ο οποιοσδήποτε υπάλληλος σεβασμό και κυρίως απέναντι σε ευαίσθητες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα ένας πατέρας με ανάπηρο παιδί, δεν είναι μόνο θέμα παιδείας του ίδιου του υπαλλήλου, αλλά και επαγγελματικό του καθήκον. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και μάλιστα μεγάλο, τα λάθη αυτά δεν επιτρέπονται.

Πέρα βέβαια από την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου, είναι τραγικό να μην έχει προβλεφθεί σε τραπεζικό υποκατάστημα επαρκής χώρος για την είσοδο αναπηρικού αμαξιδίου και να αναγκάζεται κάποιος εν έτει 2016 ή να κουβαλήσει στα χέρια ένα άτομο με αναπηρία ή να μην εξυπηρετηθεί (πόσω μάλλον στις περιπτώσεις που ο ίδιος ο πελάτης αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας).

Πηγή: flashnews

το είδαμε στο :http://babyradio

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.