Λέσβος: Πέντε παιδιά από το κοινωνικό φροντιστήριο πέρασαν στα ΑΕΙ

1295

Πέντε μαθητές της Γ’ τάξης, Λυκείων της Μυτιλήνης, παιδιά απόρων οικογενειών πέτυχαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρακολουθώντας μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Λέσβου. Οι σχολές στις οποίες πέτυχαν οι Μυτιληνιοί μαθητές είναι: Ψυχολογία Ρεθύμνου, Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθηνών, Σχολή Πλοιάρχων, Γυμναστική Ακαδημία και ΤΕΙ Μηχανικών Αυτοματισμού Θεσσαλονίκης.

«Μέσα απ’ την καρδιά μας ένα «Μεγάλο Μπράβο«, τόσο στους επιτυχόντες, όσο και σ’ αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Γιατί είναι σημαντικό να τολμάς και να δουλεύεις για το όνειρο σου, ακόμα και εάν δεν το πραγματώνεις με την μια. Η επιμονή και η δουλειά, έχει αποδειχθεί ότι δικαιώνουν πάντα στην ζωή. Εμείς, για τέταρτη χρονιά φέτος, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά των απόρων δημοτών μας να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα τους στη γνώση», λέει η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη, υπενθυμίζοντας ότι «από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, εισήλθαν 20 μαθητές».

Οι σχολές στις οποίες πέτυχαν οι Μυτιληνιοί μαθητές είναι: Ψυχολογία Ρεθύμνου, Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθηνών, Σχολή Πλοιάρχων, Γυμναστική Ακαδημία και ΤΕΙ Μηχανικών Αυτοματισμού Θεσσαλονίκης.

«Η επιτυχία τους αυτή είναι για μας ιδιαίτερα ενθαρρυντική, μιας και αποδεικνύει πάρα πολλά: την εκπληκτική δουλειά των εθελοντών εκπαιδευτικών που στελέχωσαν πέρυσι τη δομή μας αυτή- τους οποίους για άλλη μια φορά ευχαριστούμε- την εμπιστοσύνη γονέων και παιδιών σε αυτή τη δημοτική πρωτοβουλία και βεβαίως την επιβεβαίωση του σκεπτικού της δημιουργίας του: να μην είναι η φτώχεια εμπόδιο στο όνειρό τους για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» λέει η κ. Αντωνέλλη και καταλήγει: «Μέσα απ’ την καρδιά μας ένα “Μεγάλο Μπράβο”, τόσο στους επιτυχόντες, όσο και σ’ αυτούς που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Γιατί είναι σημαντικό να τολμάς και να δουλεύεις για το όνειρο σου, ακόμα και εάν δεν το πραγματώνεις με την μια. Η επιμονή και η δουλειά, έχει αποδειχθεί ότι δικαιώνουν πάντα στην ζωή. Εμείς, για τέταρτη χρονιά φέτος, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά των απόρων δημοτών μας να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα τους στη γνώση».

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Λέσβου, μπορούν να το δηλώσουν έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στα τηλέφωνα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Λέσβου 22510 – 27501 εσωτερικό 1, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην υπεύθυνη Βασιλική Λαγουτάρη.

Πηγή:https://www.alfavita.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.