Οι τράπεζες ψάχνουν επενδυτή για το MEGA – Μιλούν για λύση τύπου Μαρινόπουλου

921
Τι περιλαμβάνει το σενάριο το οποίο δημοσιεύει το vima.gr και επικαλείται τραπεζικές πηγές
– Πιέσεις στους μετόχους της Τηλέτυπος Α.Ε να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99
– Ποιούς “βλέπουν” ως υποψήφιους αγοραστές του MEGA

Ένα νέο σενάριο βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας για το μέλλον του MEGA και δημοσιεύεται από το vima.gr. Σύμφωνα με αυτό, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες οι τράπεζες πιέζουν τους μετόχους της Τηλέτυπος Α.Ε που έχει στην ιδιοκτησία της το MEGA να ακολουθήσουν τον δρόμο του Μαρινόπουλου.

Η αναζήτηση λύσης τύπου Μαρινόπουλου για το Mega αποτελεί επιδίωξη των τραπεζών. Το θέμα αυτό επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του newsit.gr το οποίο συνομίλησε με τραπεζικά στελέχη

Τι σημαίνει αυτό; Οι βασικοί μέτοχοι να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, σε καθεστώς δηλαδή προστασίας έναντι των πιστωτών, και έτσι το κανάλι να γίνει πιο θελκτικό για έναν νέο επενδυτή. Μάλιστα, το σενάριο αυτό “βλέπει” ως υποψήφιο αγοραστή έναν από τους δυο νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικής άδειας που δεν έχουν όμως τηλεοπτική στέγη.

Αν τελικά, γίνει αυτό και δεν εμποδίσουν την αλλαγή ιδιοκτησίας οι παλαιοί μέτοχοι, τότε στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη – επενδυτή θα περάσει όχι μόνο το όνομα αλλά και η περιουσία του MEGA, ενώ σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα ακολουθήσει ενδεχόμενο “κούρεμα” των δανείων του αλλά και η αποδέσμευση των 25 εκατομμυρίων ευρώ που κρατούν οι τράπεζες.

Το vima.gr γράφει επίσης ότι αυτό θα φανεί πολύ σύντομα – δηλαδή μια λύση Μαρινόπουλου.

πηγη: vima.gr

το είδαμε στο :http://Newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.