Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Φοιτητών στο ΔΠΘ

838

Υπηρεσία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Φοιτητών ξεκίνησε να λειτουργεί από φέτος στο κτίριο της Διοίκησης του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής.

Στόχος της πρωτοποριακής αυτής δομής, είναι να προσφέρει:
– ατομική και ομαδική συμβουλευτική, για την υποστήριξη φοιτητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες,
– την πραγματοποίηση παρεμβάσεων και προγραμμάτων που στοχεύουν στην πρόληψη και την ενδυνάμωση των φοιτητών ώστε να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους,
– την προαγωγή του εθελοντισμού και η ανάπτυξη δικτύου αυτοϋποστήριξης φοιτητών, αλλά και η δικτύωση των φοιτητών με υπηρεσίες υγείας και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες της κοινότητας σε περιπτώσεις που οι ανάγκες τους υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές της.
Μέσα στις δυνατότητες της είναι και η διεξαγωγή έρευνας για την περιοδική αξιολόγηση των ψυχοκοινωνικών αναγκών των φοιτητών.
Η υπηρεσία διευθύνεται από μέλος ΔΕΠ, με γνωστικό αντικείμενο συναφές με το έργο της και στελεχώνεται από ψυχολόγο και διοικητική υπάλληλο – κοινωνική λειτουργό.
Ακόμα και οι φοιτητές που σπουδάζουν σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, πέραν εκείνων που φοιτούν στην Κομοτηνή, μπορούν να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως, αφού προηγουμένως κλείσουν ραντεβού με τα στελέχη της υπηρεσίας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: [email protected] και [email protected] και τηλεφωνικά, καθημερινά 09:00 – 15:00 στο τηλέφωνο: 2531039026, ενώ τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών της υπηρεσίας, καθώς και οποιαδήποτε πληροφορία διαθέτει η ΥΨΥΦ για αυτούς, προστατεύονται από την τήρηση του απορρήτου. Το προσωπικό της ΥΨΥΦ δεσμεύεται από το απόρρητο, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της επαγγελματικής του ιδιότητας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

το είδαμε στο :http://Newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.