Οι 10 “καλύτερες” θεωρίες συνωμοσίες για την 11η Σεπτεμβρίου και το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

1600

Ήταν ένα γεγονός που σόκαρε όσους το παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους. Το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, σόκαρε περισσότερο από όλους τις ΗΠΑ και τους πολίτες τους, ενώ δημιούργησε όπως ήταν λογικό, εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- θεωρίες συνωμοσίας.

Δέκα από αυτές, υπάρχουν ακόμη και είναι αν μη τι άλλο εξωφρενικές…

10. Το Πεντάγωνο χτυπήθηκε από πύραυλο και όχι από αεροπλάνο

Η επίσημη εκδοχή της ιστορίας, είναι πως ένα αεροπλάνο ελεγχόμενο από ανθρώπους της Αλ Κάιντα χτύπησε το Πεντάγωνο. Όμως κάποιοι επιμένουν να πιστεύουν πως η ζημιά στο Πεντάγωνο έγινε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από αμερικανικό έδαφος. Ισχυρίζονται, για παράδειγμα, πως οι… τρύπες που άνοιξαν στο κτίριο είναι πολύ μικρές για να έχουν προκληθεί από Boeing 757. Οι σχετικές θεωρίες έχουν βέβαια καταρριφθεί από συγκεκριμένα στοιχεία, όπως τα συντρίμμια του αεροπλάνου που βρέθηκαν στο χώρο, αλλά και τηλεφωνήματα που έγιναν από το αεροπλάνο μετά την εκδήλωση της αεροπειρατίας.

9. Η πτήση 93 καταρίφθηκε

Ένα τέταρτο αεροπλάνο, το οποίο κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο βγήκε από την πορεία του, όταν οι επιβάτες του επιτέθηκαν στους αεροπειρατές κάνοντάς τους να χάσουν τον έλεγχο και ρίχνοντας το αεροπλάνο 150 χιλιάμετρα μακριά από τον στόχο του. Κάποιοι όμως επιμένουν πως ήταν ένα βλήμα που κατέρριψε την πτήση 93 της United Airlines. Ισχυρίζονται ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους ήταν άνομοια με οποιαδήποτε από αντίστοιχη συντριβή. Το CNN μετέδωσε ότι οι ερευνητές βρήκαν συντρίμμια από το αεροπλάνο ακόμα και 8 μίλια μακριά. Αργότερα βέβαια έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για ελαφρά υλικά που θα μπορούσαν να απομακρυνθούν ακόμα και με την δυνατή πνοή του αέρα.

8. Η ισραηλινή κυβέρνηση οργάνωσε τις επιθέσεις

Πολλές από τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την 11η Σεπτεμβρίου σχετίζονται με τους Εβραίους. Μια μεγάλη αντι-σημιτική κοινότητα στις ΗΠΑ επιμένει πως οι επιθέσεις οργανώθηκαν από τον Άριελ Σαρόν ή τη Μοσάντ. Ποιος θα ήταν ο σκοπός; Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους το να βοηθήσουν οι ΗΠΑ τους Ισραηλινούς ενάντια στους εχθρούς τους, να στρέψουν την προσοχή μακριά από την πολιτική τους απέναντι στους Παλαιστίνιους και μια σειρά άλλα. Διαδεδομένος μύθος της συγκεκριμένης θεωρίας ότι 4000 Εβραίοι έλειπαν στις 9/11 από τις δουλειές τους στους Δίδυμους Πύργους. Κάτι βέβαια που δεν ισχύει.

7. Κανένα αεροπλάνο δεν έπεσε στους Δίδυμους Πύργους

Ο Μόργκαν Ρέινολτς, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της κυβέρνησης Μπους, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε κανένα αεροπλάνο που έπεσε στους Δίδυμους Πύργους. Ο ίδιος θεωρεί ότι τα Μπόινγκ δεν θα μπορούσαν να διαπεράσουν τα ατσάλινα δοκάρια των κτιρίων. Σύμφωνα με έναν ακόμα συνωμοσιολόγο, χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι για να χτυπηθούν οι Πύργοι, ενώ στην τηλεόραση με ψηφιακά μέσα εμφανίστηκαν σαν αεροπλάνα!!!

6. Κάποιοι επενδυτές γνώριζαν για τις επιθέσεις

Κάποιοι άλλοι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν πως κάποιοι επενδυτές ίσως να γνώριζαν για τις επιθέσεις και να κατήυθυναν ανάλογα τις επενδύσεις τους στο χρηματιστήριο. Κάποιες συναλλαγές στις μετοχές των εταιρειών American Airlines και United, δηλαδή τις δύο εταιρείες των οποίων τα αεροπλάνα καταλήφθηκαν από τους τρομοκράτες έγειραν υποψίες. Υπήρξαν εξονυχιστικές έρευνες από τις αρχές Ασφαλείας αλλά και την Επιτροπή Χρηματαγοράς και το FBI, χωρίς να προκύψει το παραμικρό σχετικό στοιχείο.

5. Ο Ντικ Τσέινι απαγόρευσε την κατάρριψη των αεροπλάνων

Ο αμερικανικός στρατός είναι μεγάλος και δυνατός. Γιατί λοιπόν η Πολεμική Αεροπορία δεν επενέβη καταρρίπτοντας τα αεροπλάνα που κατελήφθησαν από τους τρομοκράτες; Οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν πως ο τότε αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, διέταξε τον στρατό να μην ενεργήσει απαγορεύοντας την κατάρριψη των αεροπλάνων. Οι επίσημες αναφορές όμως καταρρίπτουν το επιχείρημα. Με την εκδήλωση της αεροπειρατίας οι αναμεταδότες, καταστράφηκαν. Πέραν αυτού οι προτεραιότητες της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν άλλες και όχι ο εσωτερικός εναέριος χώρος.

4. Οι δίδυμοι πύργοι έπεσαν από… μέσα

Οι Δίδυμοι Πύργοι, δύο τεράστια κτίρια φτιαγμένα μεταξύ άλλων και με ενισχυμένο ατσάλι κατέρρευσαν κάθετα από μια φωτιά που διήρκησε μόλις λίγες ώρες. Οι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι ήταν βόμβες αυτές που προκάλεσαν την κατάρρευση. Ήταν γρήγορη, οι φωτιές ήταν σύντομες ενώ φλόγες πετάγονταν από τα παράθυρα. Μια εκτενής αναφορά από το Εθνικό Ίδρυμα Τεχνολογίας, υποστηρίζει πως τα αεροπλάνα προκάλεσαν ζημιές στην στατικότητα των κτιρίων ενώ κατέστρεψαν και την όποια αντιπυρική τους προστασία. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη εκρηκτικών ή κοψιμάτων στις κολώνες, τεχνική η οποία χρησιμοποιείται σε προγραμματισμένες κατεδαφίσεις.

3. Το κτίριο 7 κατεδαφίστηκε με εκρηκτικά

Κάποιοι από τους συνωμοσιολόγους αναρωτιούνται πως ένα κτίριο που δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο, κατέρρευσε με τρόπο αντίστοιχο εκείνου των Δίδυμων Πύργων. Πιστεύουν ότι ήταν κι αυτό μια ελεγχόμενη κατεδάφιση που επετεύχθη με την χρήση εκρηκτικών. Επιστήμονες εξέτασαν την σκόνη που προέκυψε από την κατεδάφιση και ανακάλυψαν υλικά που αντιδρούν… εκρηκτικά όταν θερμαίνονται. Μια έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Τεχνολογίας που διήρκησε τρια χρόνια κατέληξε πως το κτίριο κατέρρευσε εξαιτίας της ανεξέλεγκτης φωτιάς. Το σύστημα πυρασφάλειας κατέρρευσε. Δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο τοποθέτησης εκρηκτικών, τα οποία βέβαια θα έπρεπε κατά την έκρηξή τους να παράγουν και τον ανάλογο ήχο, που δεν ακούγεται σε κανένα από τα βίντεο της εποχής…

2. Οι αεροπειρατές δεν σκοτώθηκαν

Κατά τη διάρκεια του χάους που ακολούθησε τις επιθέσεις, το BBC μετέδωσε τα ονόματα και τις ταυτότητες των θεωρούμενων ως αεροπειρατών. Μερικοί από αυτούς ανακαλύφθηκε αργότερα πως ήταν ζωντανοί και δεν είχαν καμία σχέση με την επίθεση, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν πως οι αεροπειρατίε ήταν σκηνοθετημένες: ότι κάποιος άλλος ήταν υπεύθυνος για τις επιθέσεις και κάποιοι είχαν δεχθεί να κατηγορηθούν γι αυτές.
Το BBC προσπάθησε να εξηγήσει, όπως επιβεβαιώθηκε και από το FBI, πως τα ονόματα των αεροπειρατών ήταν πολύ κοινά Αραβικά και Ισλαμικά ονόματα. Δύο μάλιστα από τα μέλη της Αλ Κάιντα που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις ήταν γνωστά στη CIA, όμως η υπηρεσία Μετανάστευσης των ΗΠΑ ποτέ δεν πήρε την σχετική πληροφορία αφήνοντάς τους να μπουν στη χώρα.

1. Η 11η Σεπτεμβρίου νεοσυντηρητική προσπάθεια παγκόσμιας κυριαρχίας

Το 2006 μια ομάδα συνωμοσιολόγων υποστήριξε πως μια ομάδα νεοσυντηρητικών Αμερικανών ήταν εκείνη που οργάνωσε την 11η Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί αφορμή εισβολής στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και έπειτα το Ιράν. Το 2000 η ομάδα των νεοσυντηρητικών που κατηγορείται στη συγκεκριμένη θεωρία, έδωσε στη δημοσιότητα μια μπροσούρα που ονομαζόταν “Ανοικοδομώντας τις Άμυνες της Αμερικής”. Μέσα σ’ αυτήν υπήρχε και η φράση: “για την διαδικασία της μεταμόρφωσης, ακόμα και αν φέρει επαναστατική αλλαγή, και θα είναι μακράς διάρκειας, λείπει ένα καταστροφικό όσο και καταλυτικό γεγονός, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ.”

ΠΗΓΗ: therichest.com

το είδαμε στο :http://Newsit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.