Δωρεάν σεμινάριο για γυναίκες «επιχειρηματικότητα από το σπίτι»

1052

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Pro.Women, η ΜΚΟ CIVIS PLUS καλεί γυναίκες και ειδικά μητέρες που θα ήθελαν να δημιουργήσουν την δικιά τους «επιχείρηση από το σπίτι» σε ένα εκπαιδευτικό μονοπάτι που θα τους οδηγήσει σε μια νέα επαγγελματική προοπτική.

Tο έργο  απευθύνεται στην ανάγκη μιας ειδικά προσαρμοσμένης εκπαίδευσης για γυναίκες με παιδιά, που επιθυμούν να συνδυάσουν την επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή με την εργασία στο σπίτι. Η συγκεκριμένη ομάδα-στόχος χρειάζεται εκπαιδευτικά υλικά που βασίζονται ειδικότερα σε πρακτικές δραστηριότητες στις οποίες δίνεται έμφαση στο «μαθαίνω κάνοντας» και αποκομίζοντας έτσι ουσιαστικές εμπειρίες σχετικά με την επιχείρηση.

Η προβλεπόμενη προσέγγιση είναι πολυδύναμη, γενική και διεπιστημονική, αφού εφαρμόζει, συγκεκριμένα, πειραματικές και διαδραστικές μεθόδους που σχετίζονται με τη διαδικασία εκμάθησης, με συνεχή χρήση ενός εργαλείου πληροφορικής (ICT tool). Οι 11 εταίροι θα συνεργαστούν και θα συνδυάσουν την εμπειρία, τεχνογνωσία, προσέγγιση και πηγές τους έτσι ώστε να αναπτύξουν μαζί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες (που να δίνει έμφαση στην επιχείρηση με βάση το σπίτι). Στη συνέχεια, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα δοκιμαστεί σε κάθε χώρα-εταίρο σε μια μικρή ομάδα (15-25 άτομα) αποτελούμενη από γυναίκες-μητέρες. Μετά, ο κάθε εταίρος οργανισμός θα δημιουργήσει μικρές ομάδες γυναικών (μέχρι 10 άτομα)  οι οποίες θα αναπτύξουν επιχειρηματικά σχέδια για μια επιχείρηση με βάση το σπίτι και μετά θα έχουν στήριξη για την πραγματοποίηση αυτής της επιχείρησης.

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας  θα επιτρέψει την ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών, ειδικότερα ανάμεσα στις συμμετέχουσες.

Μέσα στο πλαίσιο του έργου αυτού, θα δημιουργηθούν και θα εκδοθούν δύο έντυπα με σκοπό να βοηθήσουν άλλες γυναίκες στην Ευρώπη. Το ένα θα περιλαμβάνει τις καλύτερες πρακτικές για μια επιχείρηση με βάση το σπίτι, την οποία έχει δημιουργήσει μια μητέρα σε κάθε χώρα-εταίρο, και το άλλο θα τονίζει τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες και πλάνα που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του έργου.

Για συμμετοχές στείλτε email με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο [email protected] με την ένδειξη ProWomen ή τηλεφωνήστε στο 2110121441.

Πηγή:http://www.e-dimosio.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.