Βρήκε τσάντα με 3500 ευρώ και την παρέδωσε

1892
Τελικά υπάρχει φιλότιμο ακόμη
Πράξεις, όπως αυτή του κ. Γιάννη Βέργου, σε  κάνουν να ελπίζεις ότι κάποτε θα έρθουν καλύτερες μέρες.
Καταδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με φιλότιμο που θέτουν το συμφέρον του συνανθρώπου τους πάνω από τις όποιες προσωπικές τους ανάγκες, εκπέμποντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί ακόμη στη χώρα μας, και στο νησί της Σύρου ειδικότερα.
Είναι βέβαιο ότι τον κ. Βέργο δεν υπάρχει Συριανός που να μην τον γνωρίζει.
Είναι ο ευγενικός βιοπαλαιστής που το καλοκαίρι πουλά το ψημένο καλαμπόκι του σε διάφορες γωνιές της πόλης και το χειμώνα τα ζεστά του κάστανα. Οι ανάγκες του μεγάλες  και το μεροκάματο μικρό, ωστόσο με τη στάση του αποδεικνύει ότι τα σπουδαία  πράγματα και οι πράξεις καρδιάς υλοποιούνται ευκολότερα από τους  απλούς καθημερινούς ανθρώπους.
Τι θα έκανε κάποιος που έβρισκε μια τσάντα που περιέχει 3500 ευρώ; Το πιο πιθανό θα ήταν να την κρατήσει, ωστόσο στον κ. Βέργο ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό του κάτι τέτοιο, όταν σε ένα παγκάκι βρήκε μια τσάντα που περιείχε το ανωτέρω ποσό.
Όπως δήλωσε στον «ΛΟΓΟ», προ εικοσαημέρου, έχοντας τελειώσει νωρίς τη δουλειά του, κατευθύνθηκε προς το «Νησάκι» για μια βόλτα, όταν πάνω σ’ ένα παγκάκι βρήκε μια γυναικεία τσάντα: η οποία είχε μέσα ένα κινητό, ένα ρολόι, και ένα πορτοφόλι με κάρτες μέσα: «Άνοιξα το πορτοφόλι και άρχισα να μετράω τα χρήματα. μέτρησα 3450 ευρώ για την ακρίβεια».
Ελπίζοντας να εμφανιστεί ο κάτοχος της τσάντας κάπνισε δύο τσιγάρα και σηκώθηκε για να πάει στην Αστυνομία. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε κάποιος πού ισχυριζόταν ότι η τσάντα του ανήκε: «Προκειμένου να με πείσει έκανε μια κλήση από το κινητό του και τότε χτύπησε το κινητό που βρισκόταν μέσα στην τσάντα. Τού την παρέδωσα και εκείνος – θέλοντας να με ευχαριστήσει  -μου προσέφερε μερικά χρήματα, τα οποία εγώ δεν δέχτηκα».
Άνθρωποι σαν τον κ. Βέργο πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους μας και οι πράξεις τους να τυγχάνουν δημοσιότητας, ως  δείγμα ελάχιστης αναγνώρισης στην προσφορά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν μερικά χρόνια, είχε βρει στον δρόμο και ένα πορτοφόλι που περιείχε 700 ευρώ, το οποίο και επέστρεψε στην φοιτήτρια που το είχε χάσει.
του Γιώργου Αλβέρτη

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.