Υπάρχουν και οι Γονείς Συκεών Θεσσαλονίκης: Αγκαλιάζουμε τα προσφυγόπουλα σαν δικά μας παιδιά

806

Μπορεί μερικοί γονείς του Ωραιόκαστρου να έκλεισαν την πόρτα του σχολείου στα παιδιά των προσφύγων, αλλά υπάρχουν και οι άλλοι Θεσσαλονικείς, αυτοί των Συκεών που όχι μόνο θα ανοίξουν την πόρτα του σχολείου τους αλλά και τις αγκαλιές τους στα προσφυγόπουλα. Εγγόνια προσφύγων και οι κάτοικοι του Ωραιόκαστρου και των Συκεών, αλλά οι δεύτεροι δεν ξέχασαν.

«Εμείς αγκαλιάζουμε τα προσφυγόπουλα σαν να ΄ναι δικά μας παιδιά». Αυτό τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Θεσσαλονίκης, όπου ήδη φοιτούν κανονικά από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς προσφυγόπουλα.

«Θέλουμε ένα σχολείο που γεννά το φόβο και το μίσος; Θέλουμε ένα σχολείο που σπέρνει στις καρδιές και τα μυαλά των παιδιών μας την αποστροφή για τον διωγμένο και τον κατατρεγμένο;», διερωτώνται οι γονείς στην ανακοίνωσή τους και καταδικάζουν «με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις ανακοινώσεις συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που αρνούνται στα προσφυγόπουλα το δικαίωμα να ζήσουν όπως πρέπει να ζουν όλα τα παιδιά του κόσμου».

«Η ελληνική κοινωνία παρότι μαστίζεται από την οικονομική κρίση, έδωσε την προηγούμενη περίοδο μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σ΄ολόκληρη την υφήλιο, με τον τρόπο που αγκάλιασε και βοήθησε τους πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα μας και που η συντριπτική τους πλειοψηφία άλλωστε βρίσκεται ήδη στους τόπους προορισμού τους», αναφέρουν οι γονείς και συμπληρώνουν: «Θεωρούμε ντροπή την προσπάθεια ορισμένων να αμαυρώσουν αυτή την τόσο όμορφη εικόνα είτε από άγνοια είτε από ρατσιστικά κίνητρα».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, Βάνα Παπαχριστοδούλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «θεωρήσαμε ότι μετά τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο, έπρεπε να αντιδράσουμε άμεσα και να πούμε ότι οι λόγοι που επικαλούνται οι γονείς εκείνης της περιοχής για τα παιδιά, δεν έχουν βάση, αφού μάλιστα φοιτούν ήδη στο σχολείο μας, χωρίς κανένα πρόβλημα, δύο παιδιά από τη Συρία».

Δείτε την ανακοίνωση τους:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.