Το σχολείο της ελπίδας χρειάζεται τη στήριξη σου

680

Μία μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, για τη στήριξη των μικρών προσφύγων αλλά και των δασκάλων τους στα κέντρα φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και Ελαιώνα στην Αθήνα.

Το κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμανγκά είναι ένα από τα νεότερα κέντρα που δημιουργήθηκαν κοντά στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περισσότερους από 3.000 ανθρώπους, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά. Πολλά από τα παιδιά αυτά δεν έχουν πάει ποτέ σχολείο.

Το Hope School δημιουργήθηκε για να γεμίσει τον χρόνο των παιδιών που τον περνούσαν άσκοπα στο κέντρο, να τα εντάξει σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τελικά να τους χαρίσει ελπίδα για το αβέβαιο μέλλον τους.

Στο σχολείο της ελπίδας, τα μαθήματα γίνονται από εθελοντές μετανάστες καθηγητές και δασκάλους, σε δύο κοντέινερ που έχουν μετατραπεί σε σχολικές τάξεις. Οι καθηγητές προσπαθούν να ενθαρρύνουν τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματα, οργανώνοντας μια σειρά από πιο ευχάριστες δραστηριότητες όπως επισκέψεις σε μουσεία και περιπάτους. Είναι σημαντικό, όπως λένε, όλοι να συνειδητοποιήσουν πως τα παιδιά έχουν ανάγκη από μια κανονική ζωή και γι’ αυτό ζητούν την υποστήριξή μας.

Μπορείτε κι εσείς να στηρίξετε το σχολείο της ελπίδας, στο διαδικτυακό πρόγραμμα συγκέντρωσης χρημάτων,εδώ.

Η καμπάνια #HopeSchool ξεκίνησε από μία πρωτοβουλία του δικτύου διανομής και προβολής επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, MovingDocs. Το πανευρωπαικό δίκτυο εκπροσωπείται στην Ελλάδα από το CineDoc, που σε συνεργασία με την εταιρία παραγωγής Anemon δημιούργησαν το video της καμπάνιας. Η ομάδα του Doctv Specials, ως υπεύθυνη για τα κοινωνικά δίκτυα του MovingDocs, προωθεί την προσπάθεια, μεγαλώνοντας όλο περισσότερο την αγκαλιά που ανοίγει για τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους.

Πηγή: www.doctv.gr

το είδαμε στο :http://tvxs

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.