Μαμάδες σπάνε τα ταμπού – Δημόσιος θηλασμός στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

1271

Περισσότερες από χίλιες μανούλες συγκεντρώθηκαν σήμερα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης για να λάβουν μέρος στον ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Μάλιστα, παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με τις μανούλες να θηλάζουν τα μωρά τους δημόσια για να στείλουν το δικό τους μήνυμα: ότι ο θηλασμός κάνει καλό στη μαμά και στο μωρό και ότι ο θηλασμός σε δημόσιο χώρο δεν πρέπει να είναι ταμπού.

Στη Θεσσαλονίκη τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η ομάδα «Θεσσαλονίκη: Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού».

Η δράση αυτή αποτελεί μια γιορτή και δίνεται η αφορμή στις μητέρες-μέλη των ομάδων του Δικτύου να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία για τον μητρικό θηλασμό.

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 – 7 Αυγούστου.

Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF, να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε!».

Να σημειωθεἰ ότι οι περισσότερες μητέρες που συγκεντρώθηκαν στο δημαρχεἰο της Θεσσαλονίκης δεν θηλάζουν για πρώτη φορά δημόσια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11.00 π.μ. και θα διαρκέσει ως τις 14.00 ενώ έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά που θα βρεθούν εκεί με τους γονείς τους.

Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα μοιραστούν δώρα.

Πηγή: seleo

Πηγή:http://www.newsit.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.