Δώρισε το παλιό σου ποδήλατο για καλό σκοπό

1166

Στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στα Λαγκαδίκια ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες μια πρωτότυπη δράση. Οι Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ, οι  Εθελοντές Θεσσαλονίκης- Αγάπη χωρίς Σύνορα και η οργάνωση People in Need συναντήθηκαν με πρόσφυγες και συμφώνησαν να ξεκινήσουν «ορθοπεταλιές».

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να διατεθούν ποδήλατα και μαθήματα ασφαλούς ποδηλασίας, ώστε να δοθούν περισσότερες δυνατότητες φυσικής άσκησης, κοινωνικής δραστηριότητας, και μετακίνησης αλλά και τεχνικές γνώσεις επισκευής ποδηλάτων σε όποιον θέλει να συμμετέχει καθώς για την δημιουργία ενός σταθμού ποδηλάτων κοινής χρήσης.

Ηδη ξεκίνησε η καταγραφή και η επισκευή των ποδηλάτων.που συγκεντρώθηκαν από δωρεές πολιτών

Η προσπάθεα αποτελεί ήδη μέρος του προγράμματος «Μαθαίνω να ποδηλατώ με ασφάλεια» που ξεκίνησε η Πράσινες Διαδρομές Κοιν.Σ.Επ. και συμμετέχει στο πρόγραμμα MOVE Quality, (πρόγραμμα επιβράβευσης πρωτοβουλιών που εμπνέουν περισσότερους ανθρώπους να είναι σωματικά δραστήρια, ιδιαίτερα πληθυσμούς που είναι δύσκολο να προσεγγίσει κανείς).

Στο πλαίσιοτου προγράμματος υλοποίησε το προηγούμενο διάστημα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Εργάνη και τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Νεάπολης – Συκεών την πρώτη φάση που περιελάμβανε την δημιουργία του σχεδίου για το πρόγραμμα «Μαθαίνω να ποδηλατώ με ασφάλεια» για παιδιά και ενήλικες, μετανάστες ή/και πρόσφυγες.

Εκτός από το Κέντρο Φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια, το πρόγραμμα «Μαθαίνω να ποδηλατώ με ασφάλεια» φιλοδοξεί να ξεκινήσει και στα υπόλοιπα Κέντρα Φιλοξενίας αλλά και στις γειτονικές πόλεις των Κέντρων με την συνεργασία και τις δωρεές πολιτών και φορεών. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνονται ποδήλατα, εργαλεία και ανταλλακτικά, αντανακλαστικά, φώτα, κράνη για γιλέκα.

Χρηματικές δωρεές για τον σκοπό αυτό γίνονται εδώ.

Πηγή: www.enallaktikos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.