«Ασυνόδευτες νύφες», ένα νέο φαινόμενο στο προσφυγικό

1584
Οι «ασυνόδευτες νύφες» είναι το νέο φαινόμενο που εμφανίζεται στην προσφυγική κρίση. Πρόκειται για ανήλικα κορίτσια που έχουν παντρευτεί ενήλικους πρόσφυγες.

Τα ζευγάρια αυτά δεν γίνονται δεκτά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς «ο γάμος τους δεν αναγνωρίζεται». Εξαίρεση αποτελεί η Ιρλανδία όπου δέχεται το ζευγάρι αλλά διώκεται από τις αρχές ο άνδρας για αποπλάνηση ανηλίκου.

Τα κορίτσια δεν μπορούν να γίνουν δεκτά ούτε ως ασυνόδευτα ανήλικα γιατί έφτασαν στην Ελλάδα συνοδευόμενες από τον άνδρα τους. Σήμερα υπάρχουν 70 τέτοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας, μιλώντας για το φαινόμενο, δήλωσε πως «στην Ευρώπη το ίδιο που χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για να μην πάρουν το ζευγάρι, το χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για να μην δεχτούν ούτε την κοπέλα». «Έχει φοβερή πολυπλοκότητα το θέμα αυτό και είναι απίστευτο το πώς τα πολιτισμικά μας μοντέλα μπλέκονται» επισήμανε.

Πηγή:http://tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.