Ο Εύζωνας της πλατείας Συντάγματος ποτέ δεν κρυώνει….

2474

Την παραπάνω φωτογραφία μου έστειλε ο Νικόλαος Αξελης.

Την τράβηξε χτες με φιλμ, το οποίο εμφάνισε σήμερα το πρωί.

Σχολιάζει:

Ελλάδα Ιανουάριος 2017: Το χιόνι ίσα-ίσα έκανε την εμφάνισή του για μερικές ώρες ή και καθόλου στις περισσότερες περιοχές.

Τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά και τις επόμενες μέρες λόγω “πολικού” ψύχους.

Την ίδια στιγμή άνθρωποι συνεχίζουν να αποκοιμούνται άστεγοι στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, κάποιοι πεθαίνουν από μαγκάλια που σιγοκαίνε, μετανάστες στοιβάζονται σε σκηνές παραχωμένες από το χιόνι και οι αντιφάσεις σε ένα θεάτρο του παραλόγου συνεχίζονται καθημερινά…

Ελλάδα Μάρτιος 1987 (30 χρόνια πριν): Ήταν το πρωί που ξύπνησα με μισό μέτρο χιόνι και ως μαθητής έτρεξα βάλω “χοντρά ρούχα” λίγο πριν πάω σχολείο…

Τόσοι άστεγοι δεν υπήρχαν σε αυτή την χώρα, ούτε και μετανάστες στοιβαγμένοι σε χιονισμένες σκηνές. Καμιά γιαγιά δεν είχε πεθάνει από το μαγκάλι της.

Μόνη σταθερή αξία… οι Εύζωνες στην πλατεία Συντάγματος.

Προφανώς για κάποιον λόγο ο Εύζωνας δεν κρυώνει με τίποτα!

1123049_web_01

«Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθες στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Η θερμοκρασία ακριβώς στους 0 βαθμούς Κελσίου και μόλις έχουν σκεπάσει τον Εύζωνα με τον χειμωνιάτικο χιτώνα λόγω ψύχους…»


 

3 ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη όπου και ζει. Ενδιαφέρεται για τα πάντα – και γράφει κυρίως γι’ αυτά που του αρέσουν. (Κι έχει βγάλει 13 παιδικά βιβλία στις εκδόσεις Μεταίχμιο)

Πηγή: www.lifo.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ελλάδα Μάρτιος 1987 (30 χρόνια πριν): Ήταν το πρωί που ξύπνησα με μισό μέτρο χιόνι και ως μαθητής έτρεξα βάλω «χοντρά ρούχα» λίγο πριν πάω σχολείο…

    Τόσοι άστεγοι δεν υπήρχαν σε αυτή την χώρα, ούτε και μετανάστες στοιβαγμένοι σε χιονισμένες σκηνές. Καμιά γιαγιά δεν είχε πεθάνει από το μαγκάλι της.

    Μόνη σταθερή αξία… οι Εύζωνες στην πλατεία Συντάγματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.