Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΗ ιστορία που δεν μάθαμεΤελευταίο λιμάνι … Ο Παράδεισος… Φόρος τιμής.

Τελευταίο λιμάνι … Ο Παράδεισος… Φόρος τιμής.

Τόσες γενιές Ναυτοσύνη. Τόσες γενιές Καπεταναίων. Τόσες γενιές ένδοξη Ναυτική Ιστορία.


Ήταν άνθρωποι που όταν μιλούσαν για βουνά δεν εννοούσαν παραθεριστικά θέρετρα ούτε μικρές δυσκολιούλες αλλά Τεράστια υδάτινα Βουνά, Ωκεάνια κύματα βουνά που θα τρόμαζαν κάθε παλικαρά της στεριάς.
Ήταν άνθρωποι που όταν μιλούσαν για αλμύρα δεν εννοούσαν τα παιχνιδάκια με τις ρακέτες, τις ξαπλώστρες και τους ουζομεζέδες στις καλοκαιρινές παραλίες αλλά την αλμύρα που δέρνει το πρόσωπο με ταχύτητα 150 χιλ την ώρα στα Storm και στους Τυφώνες και τα σκυλόψαρα που καραδοκούσαν στην πρώτη ατυχία του πλοίου.
Ήταν Άντρες που όταν μιλούσαν για μάχη δεν εννοούσαν τις μικροχαζομάρες της στεριανής καθημερινότητας αλλά τον τεράστιο ψυχικό και σωματικό αγώνα, την αδυσώπητη μάχη με τα στοιχεία της φύσης αλλά και με την ίδια την ανθρωπινή ψυχολογία και την αδύνατη ανθρωπινή φύση.
Ήταν άνθρωποι που έστησαν Σημαντικές Αξιοπρεπείς οικογένειες πιο στέρεους από τους Βράχους στην μέση του πελάγους της ζωής και τις οδήγησαν επιτυχημένα σε μια Αξιοπρεπή γεμάτη Σεβασμό και ήθος ζωή.
Ήταν άνθρωποι που μεγάλωσαν γιους Λεβέντες και κόρες Κυρίες.
Ήταν Άντρες που στάθηκαν δίπλα σε υπερήφανες Κυρίες, Συζύγους, Πρότυπα Γυναικών . Πρότυπα Μητέρων, και Υπερήφανων Ελληνίδων.
Ήταν άνθρωποι θρύλοι και μύθοι της Ελληνικής και της παγκόσμιας ναυτοσύνης.
Φόρος Τιμής. Στους Δυο αυτούς Αδελφούς Γονείς μας, τους Πλοιάρχους Αρχιπλοιάρχους, Μύθους και Θρύλους της Ελληνικής και της παγκόσμιας Ναυτοσύνης.
Φόρος τιμής. Φόρος Τιμής.
Από εμάς που μείναμε πίσω να σας θυμόμαστε με υπερηφάνεια.
Αλλά προπάντων για να συνεχίσουμε το ήθος, την αξιοπρέπεια και την υπερήφανα που μας διδάξατε σε ότι κάνουμε και ότι πλάθουμε.
Φόρος τιμής στην θαλασσοδαρμένη γεμάτη αλμύρα και δύναμη αγνή ευχή σας.
Φόρος τιμής.
Στους Capt. Ζαννή και Τάσο Κουλουμπή στα Δυο Αδέλφια που τώρα κάνουν παρέα εκεί ψηλά στον ουρανό συζητώντας τα καπετανιστικά τους και να θαλασσινά τους όπως έκαναν πάντα σαν γνήσιοι Ναυτικοί Ανδριώτες Καπετάνιοι.
Stop οι μηχανές.
Τελευταίο λιμάνι … Ο Παράδεισος…

 

Για την Ιστορία.
Cpt Ζαννης Κουλουμπής. Και Capt Τάσος Κουλουμπής ήταν δυο Αδέλφια Πλοίαρχοι του Εμπορικού Ναυτικού Ανδριώτες στην καταγωγή αλλά που έζησαν δραστηριοποιήθηκαν και σπούδασαν στην Σύρο.


Και οι δυο διακρίθηκαν και έμειναν στην ιστορία ως πλοίαρχοι σε πολλών ειδών πλοία.. Και οι δυο πολλές φορές Βραβευμένοι και οι δυο με πολλά βραβεία ναυτοσύνης. Σπούδασαν και οι Δυο στη Συριανή Σχόλη Εμπορικού ναυτικού και αποφοίτησαν και οι Δυο Πρώτοι από την σχολή.

Βοήθησαν πολύ και την Άνδρο και την Σύρο ειδικότερα όταν υπηρέτησαν στην Ακτοπλοΐα όπου με το κυρός και την Σεβάσμια δύναμη τους άνοιξαν γραμμές μεταξύ των Νήσων τους και του Πειραιά.
Πρωτοπόροι  και στην Κρουαζιέρα.
Ο Τάσος Κουλουμπής ήταν ο πρώτος Συριανός καπετάνιος που Έφερε Κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Σύρου και μάλιστα πήρε αρκετές φορές επιβάτες Συριανούς συμπολίτης τους σε διαφορές κρουαζιέρες κυρίως στους Άγιους τόπους όταν εκείνη την εποχή ηταν αδιανόητο να βρεθούν Έλληνες σε αυτά τα μέρη.
Ο Ζαννής Κουλουμπής έστησε και Αρχιπλοίαρχεψε σε μεγάλες πρωτοπόρες εταιρίες Επιβατηγών και κρουαζιερόπλοιων όπου κατάφερε με αγώνες οξυδέρκεια και αγάπη για την χώρα του να ταξιδέψει την ελληνική σημαία, τα ελληνικά εμπορεύματα αλλά και Έλληνες επιβάτες σε δύσκολα σχεδόν απρόσιτα για Έλληνες λιμάνια.

Capt Ζαννης Κουλουμπής, Και Capt Τάσος Κουλουμπής ήταν από τους πρώτους  Πλοίαρχους της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας…

Ζαννής Κουλουμπής


Και οι δυο διακρίθηκαν και έμειναν στην ιστορία ως πλοίαρχοι σε πολλών ειδών πλοία…

Και οι δυο πολλές φορές Βραβευμένοι και οι δυο με πολλά βραβεία ναυτοσύνης. Σπούδασαν και οι Δυο στη Συριανή Σχόλη Εμπορικού ναυτικού και αποφοίτησαν και οι Δυο Πρώτοι από την σχολή.
Βοήθησαν πολύ και την Άνδρο και την Σύρο ειδικότερα όταν υπηρέτησαν στην Ακτοπλοΐα όπου με το κυρός και την Σεβάσμια δύναμη τους άνοιξαν γραμμές μεταξύ των Νησιών τους και του Πειραιά.

Stop οι μηχανές.
Τελευταίο λιμάνι … Ο Παράδεισος…

 

Γράφει:O δημοσιογράφος και Ιστορικός Παναγιώτης Κουλουμπής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα