Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓενικάΟ Πάνος ήταν 6 ετών που έμεινε ανάπηρος. Ελπίδα ζωής ...

Ο Πάνος ήταν 6 ετών που έμεινε ανάπηρος. Ελπίδα ζωής εκεί που το κράτος <Αλληλεγγύης> την στερεί

Ο 26χρονος Πάνος,  έστειλε ένα πακέτο αγάπης στη σύντροφο και συνοδοιπόρο της ζωής του Μαρία, ένα πακέτο που περιείχε πολλά ευχαριστώ, αγάπη, δύναμη και ελπίδα για το μέλλον.

Ο Πάνος φόρεσε την καλύτερή του διάθεση και έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα που τον αποδέχτηκε, τον στήριξε και τον έκανε και πάλι να ονειρεύεται το μέλλον, αφού σε τρεις μήνες η Μαρία θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους.

Ο Πάνος, γεννήθηκε την πρωταπριλιά του 1991, στα Λεχαινά Ηλείας. Είναι το τέταρτο παιδί μιας εννεαμελούς οικογένειας.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα, αφού από την ηλικία των τεσσάρων ετών (1995) νόσησε από μηνιγγίτιδα και για να επιβιώσει, οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να του ακρωτηριάσουν του δεξί του πόδι, από το γόνατο και κάτω.

Οι αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων περιορίζονται στην αίθουσα ενός νοσοκομείου, αφού ο Πάνος υποβλήθηκε συνολικά σε 10 χειρουργεία.

Παρόλο που δεν υστερούσε σε τίποτα από τους συνομήλικους του, η μόνιμη αναπηρία στο πόδι αλλά και η καταπόνηση του υγιούς ποδιού του εξαιτίας του βάρους που επωμίζεται από το τεχνητό μέλος δυσκολεύει την καθημερινότητα του.

Ο αποστολέας, ήταν ένα εσωστρεφές παιδί με λιγοστούς φίλους και αισθήματα κατωτερότητας λόγω της αναπηρίας του. Παρόλο που δεν έπεσε ποτέ θύμα μπούλινγκ από τους συνομήλικους του, εκείνος πάντα ντρέπονταν για το βαρύ του βάδισμα και στεναχωριόνταν που δε μπορούσε να κολυμπήσει το καλοκαίρι στη θάλασσα όπως τα άλλα παιδιά. Πήγαινε πάντα σε απόμερες παραλίες για να μη προκαλεί τα βλέμματα των λυόμενων όταν αυτός έβγαζε τα ρούχα του.

Ο πατέρας του που δούλευε στο δήμο έκανε τα πάντα για να μη λείψει τίποτα από την πολύτεκνη οικογένεια του. Ήταν ένας μαχητής που δε σταμάτησε να λείπει ποτέ από το πλάι του γιου του.

Όταν ο Πάνος ξυπνούσε από τα χειρουργεία, το πρώτο άτομο που αντίκριζε ήταν ο πατέρας του. Οι δυο άντρες είχαν ένα ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους. Ο Πάνος στα 15 του χρόνια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο για να ασχοληθεί με τις αγροτικές εργασίες.

Παρά την αναπηρία του, για τα επόμενα πέντε χρόνια, εργαζόταν σκληρά στα χωράφια προκειμένου να συνεισφέρει και αυτός στην οικογένεια του.

Το 2011, οι γονείς του χώρισαν. Το διαζύγιο τους δε πλήγωσε πολύ τον αποστολέα μιας και η σχέση που είχε πάντα με την μητέρα του ήταν τυπική. Ο πατέρας του φρόντιζε να έχει πάντα τον ρόλο του υποστηρικτή και να καλύπτει το κενό της μητέρας του.

Την ίδια χρονιά, ο Πάνος αποφασίζει να επιστρέψει στα θρανία. Στα 20 του χρόνια πήγε στο νυχτερινό γυμνάσιο της Ηλείας το οποίο και τελείωσε εξαιτίας της υποστήριξης των συμμαθητών του.

Σε ηλικία 23 ετών, έρχεται στη ζωή του η Μαρία και ξαναφέρνει το χαμόγελο στα χείλη του. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο facebook. Ο Πάνος έστειλε ένα αίτημα φιλίας στη Μαρία και από τότε ξεκίνησαν όλα. Η Μαρία ήταν μόλις 15 ετών. Μέχρι και τότε οι κοινωνικές της συναναστροφές περιορίζονταν στο σπίτι της, αφού ο πατέρας της ήταν ένας αυστηρός άνθρωπος που δεν την άφηνε να βγαίνει από το σπίτι.

Στην αρχή, οι γονείς της δεν ενέκριναν την σχέση τους και δε της επέτρεπαν να βγαίνει με τον Πάνο.

Οι δυο νέοι όμως δε το έβαλαν κάτω. Κατέστρωναν ολόκληρα σχέδια, κρυφά από τους γονείςτης Μαρίας, προκειμένου να συναντηθούν.

Η Μαρία δεν άντεχε άλλο την καταπίεση των γονιών της και τον Μάρτιο του 2014 μετακόμισε στο σπίτι του αγαπημένου της.

Στην αρχή, οι γονείς της την έπαιρναν τηλέφωνο και την παρακαλούσαν να γυρίσει στο σπίτι της. Με το πέρασμα του χρόνου, οι γονείς της ένιωσαν πως η κόρη τους είναι ασφαλής δίπλα στον Πάνο και ενέκριναν τη σχέση τους.

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2015, οι δυο νέοι αρραβωνιάστηκαν και από τότε ονειρεύονται τον γάμο τους…

Ο Πάνος μιλώντας για τη Μαρία, αναφέρει ότι στο πρόσωπο της γνώρισε την ουσιαστική αγάπη, αφού είναι ο βράχος του, το απάγκιο του. Η Μαρία του κρατάει το χέρι και του δίνει δύναμη.

Οι δυο τους περνάνε όμορφες και δύσκολες στιγμές σαν όλα τα ζευγάρια, αλλά πάντα ο ένας υποστηρίζει τον άλλον. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και αυτό το γνωρίζουν καλά και οι δύο, όπως καλά γνωρίζουν πως όσο οι δυο τους συνεχίσουν να λειτουργούν σαν μονάδα, μαζί μπορούν να υπερπηδήσουν πολλά εμπόδια.

Αυτό που συγκίνησε τον Πάνο από την πρώτη κιόλας ημέρα της γνωριμίας, είναι ότι μέσα από τα μάτια της Μαρίας, ένιωσε αρτιμελής. Από την αγάπη της παίρνει δύναμη για να κάνει και πάλι όνειρα για το μέλλον, αφού η Μαρία κυοφορεί το παιδί τους.

Πέντε μήνες τώρα που ο Πάνος έχει μάθει το χαρμόσυνο νέο, άφησε πίσω όλες τις γκρίζες σκέψεις του και έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του ότι μια μέρα θα μπορέσει και στα δυο του πόδια!!!

Θέλει απόψε το βράδυ ενώπιον όλων μας, να της ζητήσει και επίσημα να γίνει η γυναίκα της ζωής του.

 

Τα τελευταία τρία χρόνια, το ζευγάρι ζει στα όρια της φτώχειας, αφού το 2014 ο Πάνος έχασε το προνομιακό επίδομα που του χορηγούσε η πολιτεία από το 1997 (ο Πάνος ήταν 6 ετών) που έμεινε ανάπηρος.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος την τελευταία φορά που πέρασε από την υγειονομική επιτροπή των ΚΕΠΑ του ΙΚΑ τον έκοψαν: του πιστοποίησαν ποσοστό αναπηρίας 55%, αντί 74% που είχε αρχικά με αποτέλεσμα να του διακοπεί για πάντα η χορήγηση του προνομιακού επιδόματος. (το επίδομα ήταν 600 ευρώ το δίμηνο)

Ο Πάνος δε το άφησε έτσι. Κατέθεσε ένσταση στην δευτεροβάθμια επιτροπή και παρότι τον διαβεβαίωσαν ότι όλα θα πήγαιναν καλά, η απάντηση που έλαβε δε διέφερε από την αρχική: ποσοστό αναπηρίας 55% εφόρου ζωής. «Πως είναι δυνατόν;» αναρωτιέται ο Πάνος και συνεχίζει: «Τι μπορεί δηλαδή να άλλαξε; Παραμένω με ακρωτηριασμένο πόδι ενώ και στο αριστερό έχω κάνει ήδη αρκετά χειρουργεία (έχουν σπάσει κόκκαλα) γιατί έχει καταπονηθεί.

Ακόμα και το τεχνητό μέλος δε μπορώ να το φοράω πια γιατί πρέπει να το αντικαταστήσω. Όμως δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα».

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον Πάνο στην  αντικατάσταση του φθαρμένου τεχνητού μέλος του , ο λογαριασμός του είναι :

ΙΒΑΝ GR5401102550000025500157257
Εθνική Τράπεζα
και 255/001572-57 Εθνική τράπεζα Μονόλιθος Παναγιώτης
Δείτε το video:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα