Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓΥΝΑΙΚΑH πρώτη μονάδα Ειδικών Δυνάμεων γένους θηλυκού είναι από τη Νορβηγία

H πρώτη μονάδα Ειδικών Δυνάμεων γένους θηλυκού είναι από τη Νορβηγία

Το Terningmoen Camp στο Elverum της Νορβηγίας φιλοξενεί την εκπαίδευση μιας ξεχωριστής ομάδας επίλεκτων στρατιωτικών που ονομάζεται Jegertroppen. Πρόκειται για την πρώτη μονάδα ειδικών δυνάμεων στον κόσμο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες και είναι μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Νορβηγίας. Η συγκεκριμένη μονάδα ξεκίνησε εξαιτίας της αυξημένης ανάγκης για γυναίκες στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων – και ιδιαίτερα σε μέρη όπως το Αφγανιστάν όπου οι άνδρες στρατιώτες απαγορεύεται να επικοινωνούν με γυναίκες.

Η ανάγκη λοιπόν να μιλούν με γυναίκες ουτως ώστε να λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται δημιούργησε τη πρώτη μονάδα ειδικών δυνάμεων γένους θηλυκού στον κόσμο. H μονάδα που δημιουργήθηκε το 2014 ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα ‘’πείραμα ‘’ το οποίο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι θέσεις στο στρατό για τις γυναίκες ξεκίνησαν από το 1985, ενώ από το 2015, οι νοργηγικές αρχές προχώρησαν στην υποχρεωτική στράτευση των γυναικών. Πριν το 1985, το foreignaffairs.com γράφει ότι γυναίκες στο στρατό μπορούσαν να υπηρετήσουν ως μηχανικοί και γιατροί σε κάποιες περιπτώσεις. Σήμερα οι Νορβηγικές Δυνάμεις έχουν θέσει ως στόχο να αυξήσουν τη γυναικεία συμμετοχή στο στρατό έως το 2020.

Σε κάθε περίπτωση ήταν μεγάλο εμπόδιο στη συλλογή πληροφοριών αλλά και στη συνεννόηση με τις γυναίκες και τα παιδιά στα κτίρια που κάνουν έλεγχο οι ειδικές δυνάμεις, το γεγονός ότι δεν υπήρχαμ γυναίκες σύμφωνα με τον Διοικητή του νορβηγικού στρατού, Frode Kristofferson. Εν τέλει, τώρα που υπάρχουν ο ίδιος πρόσθεσε πως μετά το τέλος του 12μηνου προγράμματος εκπαίδευσης οι γυναίκες στρατιώτες είναι το ίδιο ικανές με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Ακόμα περισσότερες φωτογραφίες από τις απίστευτες στρατιωτίνες: 


Πηγή:http://www.onalert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα