Άννα Ζαΐρη: Η νέα επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

1698

Νέα επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τίθεται η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη. Το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου τοποθέτησε με πλειοψηφία 6 υπέρ έναντι 5 κατά την κυρία Ζαίρη.

Η θητεία της θα είναι διετής και αρχίζει από αυτόν τον Ιούνιο. Το ΑΔΣ το οποίο συνήλθε υπό την προεδρία της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και με την συμμετοχή της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένης Δημητρίου, αποφάσισε την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Παντελή, μέχρι σήμερα επικεφαλής της αρχής.

Κατά την συνεδρίαση του ΑΔΣ, 6 μέλη τάχτηκαν υπέρ της ανάληψης των νέων καθηκόντων της κυρίας Ζαίρη, ενώ η μειοψηφία των 5 τάχθηκε υπέρ της παράτασης της θητείας του κ. Παντελή.  Η κυρία Ζαΐρη γεννήθηκε το 1954 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1981, ενώ τον Μαΐο του 2015 με απόφαση του 15μελούς ΑΔΣ προήχθη στον βαθμό της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Κατά την εισαγγελική της σταδιοδρομία χειρίστηκε αρκετά μεγάλες υποθέσεις, ενώ τον Ιούλιο του περασμένου έτους διενήργησε έρευνα, κατόπιν εντολής της κυρίας Δημητρίου, για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens. Ακόμη, η κυρία Ζαΐρη τοποθετήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για την σύνταξη νομοσχεδίου που αφορά την σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας.

Πηγή:http://www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.