Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΟγδόντα ώρες κοινωνικής εργασίας σε τρεις μαθητές για κατάληψη

Ογδόντα ώρες κοινωνικής εργασίας σε τρεις μαθητές για κατάληψη

Σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας καταδικάστηκαν τρεις μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος τους από τον διευθυντή του σχολείου, Ντριάρχο Σωκράτη, ο οποίος τους κατηγόρησε ως «πρωτοστάτες» στη μαθητική κατάληψη του Σεπτεμβρίου και υπεύθυνους παρακώλυσης μαθημάτων.

Το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητά του στους τρεις μαθητές και πρωτοφανής απόφαση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα η «τιμωρία» προκάλεσε και την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας το οποίο κάνει λόγο για υπερβολική απόφαση, που στιγματίζει 14χρονα παιδιά.

Το υπουργείο Παιδείας κάνει επίσης λόγο για απαράδεκτη αντιμετώπιση των παιδιών από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος προκάλεσε και την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές στο κτίριο.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προτίθεται να ζητήσει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, να επανεξετάσει τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αναφέρονται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογες καταδίκες.

Σε σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας νομοθέτησε πέρσι την κατάργηση του «μαθητικού ιδιώνυμου» που είχε θεσπιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Δεκέμβριο του 1999 και είχε αποκτήσει ισχύ νόμου με τον νόμο 2811 του 2000. Με τη διάταξη αυτή είχε καταργηθεί η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις.

«Τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές» αναφέρεται.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στην ανακοίνωσή της ζητά τη διαγραφή του διευθυντή Ντριάρχου Σωκράτη από το Σωματείο και τονίζει: «Όποιος φτάνει στο σημείο να οδηγεί τους μαθητές του σε δικαστήρια, αποδεικνύει πως έχει χάσει τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα και πως λειτουργεί είτε σαν γραφειοκράτης δημόσιος υπάλληλος, είτε σαν μέρος της πιο συντηρητικής ιδεολογίας. Σε κάθε περίπτωση τα μαθητοδικεία είναι μια απαράδεκτη πρακτική και πρέπει να καταδικαστεί ανοιχτά από όλους. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος χρειάζεται να απομονωθεί από τον Σύλλογο του, το Σωματείο αλλά και την τοπική κοινωνία. Το ΔΣ προτείνει στην επόμενη ΓΣ της ΕΛΜΕΡ την διαγραφή του εν λόγω διευθυντή δια παντός από το Σωματείο μας».

Πηγή:http://tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα