Πως τα αποφάγια μπορούν να τροφοδοτήσουν το σπίτι με ρεύμα

1603

Τα υπολείμματα τροφίμων προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας οι ερευνητές, αναζητώντας μια βιώσιμη και οικονομική λύση. Στις ΗΠΑ το 40% των τροφίμων που παράγονται κάθε χρόνο καταλήγει στα σκουπίδια.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Cornell κατάφεραν να βρουν έναν τρόπο να δεσμεύουν όλη την ενέργεια που έχουν αυτές οι τροφές, μην αφήνοντας σχεδόν τίποτα να πάει χαμένο. Αρχικά οι επιστήμονες πίεσαν τα τρόφιμα για να τα ρευστοποιήσουν δημιουργώντας έτσι ένα βιοκαύσιμο. Από ότι έμεινε παρήγαν μεθάνιο, το οποίο μπορεί να καεί για να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα και θερμότητα.

Η χρήση των σκουπιδιών ως πηγή ενέργειας είναι ο τομέας στον οποίο έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι επιστήμονες. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμα, δηλαδή ύλες που προέρχονται από ζωντανούς οργανισμούς, έχουν αξιοποιήσει την αιθανόλη στη βενζίνη ή αγροτικά απόβλητα σε καύσιμα αεροπλάνων. Η μέθοδος της ανάλυσης των αποβλήτων για την συλλογή φυσικού αερίου είναι ήδη καθιερωμένη, όμως οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο συνδυασμός των δυο πρακτικών θα επιτάχυνε τις διαδικασίες.

Τα τρόφιμα που καταλήγουν στις χωματερές εκλύουν το 18% του μεθανίου που καταλήγει στην ατμόσφαιρα συμβάλλοντας αρνητικά στην κλιματική αλλαγή. Η χρήση τους είναι ακόμη, βέβαια, σε πρώιμο στάδιο, όμως οι ερευνητές θεωρούν πως η επιτυχία σε αυτόν τον τομέα θα είναι πολύ πιο προσοδοφόρα για τους ανθρώπους, από ότι η δημιουργία μιας νέας πηγής ενέργειας.

Πηγή:http://tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.