ΟΧΙ στο κλείσιμο του καταφυγίου Χαλκίδας

1585

 

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ……….ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;;;;;;; ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ;;; ΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ;;

ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΗΓΑΝ ΠΟΤΕ ΧΑΡΤΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ……..ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ;;;  ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ;;;; Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ………

ΤΟΣΑ ΖΩΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;;;;;ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ………..ΑΛΛΑ ΠΟΥ ………..ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ…….

ΕΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟς ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΙΔΙΩΤΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΑΥΤΑ………ΚΑΙ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ………ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΕΙΙΝΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ……….ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ;;;

 

Το Ιστορικό

Δύο δεκαετίες πριν ο κύριος Κλάιβ Χιμένεθ, Νεοζηλανδός στην καταγωγή, κάτοικος και ιδιοκτήτης κτήματος έξω από το Βασιλικό Ευβοίας, (περιοχή Άγιος Ανδρέας), αποφάσισε να δωρίσει στον Ζωόφιλο & Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκίδας την ιδιοκτησία του, των 8,5 στρεμμάτων, με σκοπό την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Έτσι το 1997 υλοποιήθηκε ο παραπάνω σκοπός και ξεκίνησε το καταφύγιο “Clive” με την εθελοντική εργασία των μελών του συλλόγου, τις γενναιόδωρες προσφορές επιχειρηματιών της πόλης μας, αλλά και την οικονομική συμπαράσταση της τότε Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Κατά την έναρξη της λειτουργίας του, το καταφύγιο εναρμονιζόταν πλήρως με την ισχύουσα τότε νομοθεσία. Το 2003 όταν και άλλαξε ο νόμος περί καταφυγίων, μας ζητήθηκαν επί πλέον έργα, τα οποία ολοκληρώθηκαν μέσα στο επόμενο διάστημα. Δυστυχώς, η Πολιτεία αρνήθηκε να μας χορηγήσει την απαιτούμενη άδεια, εξαιτίας μη νόμιμα υφιστάμενων και μεταγενέστερων γειτονικών κατοικιών.

Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο, που ο Δήμος, η Περιφέρεια και η Εισαγγελία απαιτούν να κλείσει το καταφύγιο και να πάρουν τα ζώα από εκεί …και να τα πάνε πού; στο Δημοτικό κυνοκομείο; στους δρόμους της Χαλκίδας; στις εξοχές; να τα θανατώσουν ίσως;

Εκατοντάδες ζώα κάθε χρόνο φιλοξενούνται, στειρώνονται και κατόπιν υιοθετούνται μέσα από το καταφύγιο “Clive”. Πολλά από αυτά νοσηλεύθηκαν, θεραπεύτηκαν από τις ασθένειες τους, χειρουργήθηκαν με βαριά κατάγματα και άλλα προβλήματα υγείας. Είναι από τα λίγα καταφύγια στην Ελλάδα με 24ωρη παρουσία φροντιστών που διαμένουν στο χώρο και εκτελούν τις εργασίες καθαριότητας, τον προαυλισμό των ζώων, την χορήγηση των ημερησίων γευμάτων και φαρμάκων. Όλα τα ζώα έχουν σωστό σωματικό βάρος, είναι υγιή χωρίς έσω και έξω παράσιτα. Οι κτηνίατροι του συλλόγου, οι οποίοι συνεργάζονται εθελοντικά, επισκέπτονται το καταφύγιο δυο φορές την εβδομάδα για άμεση επιτήρηση των συνθηκών και της υγείας των ζώων. Όλα τα ζώα φέρουν αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης, είναι στειρωμένα, εμβολιασμένα, με ιατρικό φάκελο το καθένα ξεχωριστά και με αιματολογικές εξετάσεις ετησίως επαναλαμβανόμενες.

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν κάθε λογικά σκεπτόμενο συμπολίτη μας να προβληματιστεί με όλα αυτά, να διαμαρτυρηθεί, να συμπράξει μαζί μας και να συνδράμει στη συνέχεια του έργου μας, το οποίο βοηθάει αφ’ ενός τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και αφ’ ετέρου τους πολίτες.

Ζωόφιλος & Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκίδας | Αριθμός Έγκρισης Πρωτοδικείου 317 / 1996 | Τηλ. 2221022011

https://www.facebook.com/ΖΩΟΦΙΛΟΣ‐ΣΥΛΛΟΓΟΣ‐ΧΑΛΚΙΔΑΣ‐ANIMAL‐WELFARE‐GROUP‐OF‐CHALKIS‐160710173961811/

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.