Χαμόγελο του Παιδιού: 27 παιδιά θύματα κακοποίησης στη Θεσσαλία από τις αρχές του 2017

1450

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλία στάθηκε στο πλευρό 3.336 παιδιών τους τελευταίους έξι μήνες, από τις αρχές του 2017. Τα στατιστικά στοιχεία, χρήσιμα βεβαίως και ενδεικτικά του έργου επιτελείται και των αναγκών που υπάρχουν, κρύβουν πίσω τους ανθρώπινες ιστορίες, δύσκολες καταστάσεις για τα παιδιά, τις οικογένειες αλλά και τους εργαζόμενους του οργανισμού που αγωνιούν να στηρίζουν με συνέπεια όσους το χρειάζονται.

Το α αξάμηνο του 2017 το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε 502 παιδιά και 171 οικογένειες σε Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο και Καρδίτσα. Πρόκειται για παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και ενισχύονται κάθε μήνα με ρούχα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Αναμέσά τους κυρίως οικογένειες μονογονεϊκές και πολυμελείς.

«Η αγωνία μας είναι αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους να τις στηρίζουμε σταθερά, κάθε μήνα για ένα μεγάλο διάστημα, ώστε να μπορέσουν να βελτιώσυν την κατάστασή τους. Δεν μπορούμε να πούμε οτι τελείωσαν τα τρόφιμα δεν έχουμε αυτό το μήνα να σας δώσουμε. Θα βρούμε το τρόπο και θα το πετύχουμε. Ακόμη και όταν η αποθήκη μας με τα τρόφιμα, όπως τώρα, έχει αδειάσει…» μας λέει ο Γρηγόρης Λιογγαρίδης, συντονιστής του ΧΤΠ στη Θεσσαλία.

Παιδιά θύματα κακοποίησης

Το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας του Χαμόγελου του Παιδιού από τις αρχές του 2017 διαχειρίστηκε 12 καταγγελίες που αφορούσαν 27 παιδιά θύματα κακοποίησης. Από αυτές 7 αφορούσαν το νομό Μαγνησίας, 3 το νομό Λάρισας και 2 το νομό Καρδίτσας.
Πρόκειται κυρίως για παιδιά ως 6 ετών (44%) αλλά και ηλικίας από 7 ως 12 ετών (41%) ενώ σε ποσοστό 15% παιδιά ηλικίας 13-18 χρόνων.

«Οι μορφές κακοποίησης στα περιστατικά αυτά αφορούσαν σωματική κακοποίηση, παραμέληση ή εγκατάλειψη και ψυχολογική κακοποίηση. Σε όλες τις περιπτώσεις θύτες ήταν είτε η μητέρα είτε και οι δύο γονείς. Το παρήγορο είναι ότι υπήρξαν οι καταγγελίες και φτάσαμε έγκαιρα στα παιδιά» ανέφερε ο κ.Λιογγαρίδης στην ΕΡΤ Λάρισας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού παρεμβαίνει και προληπτικά και στη Θεσσαλία από τις αρχές του έτους ενημέρωσε περισσότερους από 2700 μαθητές και 240 γονείς και εκπαιδευτικούς για το τί θεωρείται κακοποίηση και πώς μπορεί κανείς να ζητήσει βοήθεια.

«Οι ενημερώσεις των μαθητών στα σχολεία έχουν άμεσο αποτέλεσμα, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα ίδια τα παιδιά ή συμμαθητές τους τηλεφώνησαν στη γραμμή 1056 και ζήτησαν βοήθεια» επισημαίνει ο Γρηγόρης Λιογγαρίδης, συντονιστής Θεσσαλίας του ΧΤΠ.

Όποιος επιθυμεί μπορεί, είτε σε είδος, είτε με εθελοντική εργασία, είτε με χρήματα να στηρίξει το έργο του Χαμόγελο του Παιδιού.

Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στην Θεσσαλία
Ηφαίστου 9 Λάρισα 41222
τηλ 2410 560900
[email protected]

Πηγή: ert.gr

το είδαμε στο :https://e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.