Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΙατρικά ΘέματαΝέα, σύγχρονη μέθοδος για τη βιοψία μαστού στον “Άγιο Σάββα”

Νέα, σύγχρονη μέθοδος για τη βιοψία μαστού στον “Άγιο Σάββα”

Τα πλεονεκτήματα της Διαδερμικής Βιοψίας Μαστού, μιας εξελιγμένης μεθόδου βιοψίας,  απολαμβάνουν πλέον οι ασθενείς στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας».

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Στην ξαπλωμένη σε ειδική κλίνη ασθενή, γίνεται έγχυση τοπικού αναισθητικού στην περιοχή που έχει επιλεγεί και στη συνέχεια γίνεται μία πολύ μικρή τομή λίγων χιλιοστών. Μετά, με τη βοήθεια του υπερήχου κατευθύνεται μια ειδική βελόνα προς τη βλάβη που έχει εντοπιστεί και αφαιρεί μικρά ιστοτεμάχια από τον όγκο (μικρο-αποτιτανώσεις) ή ολόκληρο τον όγκο.

«Σε μισή ώρα περίπου η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, ενώ η ασθενής θα παραμείνει για 1-2 ώρες ακόμη προς παρακολούθηση και στη συνέχεια μπορεί να πάρει εξιτήριο» λέει στο Virus ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, Χειρουργός, Διευθυντής Κλινικής Μαστού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ” και Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Πρόκειται για μία μέθοδο διάγνωσης η οποία σε σύγκριση με την κυτταρολογική εξέταση, όπου το αποτέλεσμα πολλές φορές μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό, έχει ευαισθησία η οποία πλησιάζει το 98% (με τη βοήθεια των υπερήχων).

«Πρόκειται για μία ευρύτατα διαδεδομένη μέθοδο στο εξωτερικό, η οποία στη χώρα μας και ειδικότερα στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει τύχει ανάλογης “εκτίμησης”»σημειώνει ο κος Φιλόπουλος.

Η νέα, σύγχρονη αυτή τεχνολογία λειτουργεί στο πλαίσιο του Κέντρου Ημερησίας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», δωρεά του Ιδρύματος Λάτση (εδώ). Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη τεχνολογία βιοψίας διαθέτουν μόλις δύο (2) ακόμη νοσοκομεία του ΕΣΥ: το Ιπποκράτειο και το Μεταξά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα