Χανιά, Δευτέρα 11/9: «20 λεπτά – όσα και τα χρόνια τους- για τη Στέλλα και το Γιάννη»

2389

Στον τόπο που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ η Στέλλα και ο Γιάννης στις 17 Αυγούστου, η πρόσφατα συγκροτηθείσα αλλά πολύ μαζική Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ) διοργανώνει εκδήλωση – διαμαρτυρία τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 12.00 – 12.20 μ.μ. στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος της 17 Αυγούστου έξω απο το Πολυτεχνείο Κρήτης.

 «20 λεπτά – όσα και τα χρόνια τους- για τη Στέλλα και το Γιάννη».

-Ζητάμε σύγχρονα πεζοδρόμια, διαγραμμισεις, σημανση, φωτισμό, κυκλικό κόμβο σύνδεσης του κεντρικού δρόμου των Κουνουπιδιανων με την Πολυτεχνειουπολη. Καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής και όχι μόνο, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, να δώσουν το παρόν ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ και ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ. Διαρκής ενημέρωση: ΕΔΩ.

Για το διπλό φονικό και την απελευθέρωση του δράστη (που παραβίασε τόσο το όριο ταχύτητος των 40km ενώ είχε πάνω από τα νόμιμα όρια συγκέντρωση αλκοόλ στο αλκοτέστ αναφερθήκαμε στις προηγούμενες αναρτήσεις μας  Πλημμέλημα…Ελεύθερος ο δράστης του διπλού φονικού στα Χανιά  και Δικαιοσύνη βασισμένη σε αποδείξεις… 

Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηριου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ)

Από την σελίδα της στο facebook αναδημοσιεύουμε:

  1. Εστάλη συλλυπητήρια επιστολή στη μητέρα της Στέλλας και του Γιάννη στην οποία μας απάντησε και την απάντησή της ανάρτησε η ίδια στη σελίδα μας
  2. Πραγματοποιήσαμε ραντεβού με το Δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα την Τετάρτη 30/8/2017. Του γνωστοποιήσαμε κατ’ αρχήν την ύπαρξη της ομάδας μας η οποία ήδη αριθμεί περί τα 1500 μέλη, τους στόχους που έχουμε βάλει και του καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν υλοποιηθούν. Του θίξαμε το θέμα της έλλειψης σήμανσης διαγράμμισης και των καμερών ελέγχου της ταχύτητας. Μας διαβεβαίωσε ότι ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται για την τοποθέτηση φαναριών, πλην όμως μας ανέφερε ότι η περάτωση του συγκεκριμένου έργου εξαρτάται και από την Περιφέρεια η οποία είναι αρμόδια για την χάραξη και υλοποίηση των πεζοδρομίων. Μας παρέπεμψε στην Τροχαία για το θέμα της σήμανσης και των καμερών και στην περιφέρεια για τις διαγραμμίσεις. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι Δήμος Περιφέρεια και Πολυτεχνείο δεν έχουν την απαραίτητη σύμπνοια, θεωρώντας ο καθένας ότι του επιρρίπτει αδίκως ευθύνες ο άλλος. Στο σημείο αυτό λοιπόν θα πρέπει να αναλάβουμε δράση ενοχλώντας και απαιτώντας από όλους ενημέρωση για το σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες και η υλοποίηση τους.
  3. Συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Τροχαίας Χανίων και τον Διευθυντή της Αστυνομίας. Τους καταθέσαμε δύο αιτήματα τα οποία έλαβαν αρ. πρωτ. 9009/20/598-α/31-8-2017 και 9009/20/598-β/31-8-2017 αντίστοιχα. Με το πρώτο ζητήσαμε συχνότερους και αυστηρότερους ελέγχους ως προς τα όρια ταχύτητας και την τήρηση του Κ.Ο.Κ. στην περιοχή μας και με το δεύτερο ζητήσαμε την συνδρομή τους για τις 11/9 ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, οπότε θα διοργανώσουμε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στο σημείο του δυστυχήματος για 20 λεπτά (όσα και τα χρόνια των παιδιών). Θα λαβετε σχετική ενημέρωση αναλυτικότερα για τη δράση μας αυτή, στην οποία ζητάμε από όλους σας να παρευρεθείτε. Μας απάντησαν για το πρώτο αίτημα μας ότι η κατάσταση στην υπηρεσία τους είναι ασφυκτική ελλείψει προσωπικού και μέσων αλλά μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να θέσουν σε προτεραιότητα την περιοχή στο κομμάτι των ελέγχων. Για τη σήμανση και τις κάμερες διέψευσαν το Δήμαρχο ότι είναι της αρμοδιότητας τους.
  4. Εκμεταλλευτήκαμε τη συγκυρία να βρίσκεται στα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης για συνάντηση με όλους τους φορείς των Χανίων, εν όψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 22/9. Πετύχαμε να έχουμε μαζί του, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη, αλλά και άλλων εκπροσώπων φορέων του νομού (Οικονομικό επιμελητήριο, Επαγγελματικό επιμελητήριο, Πολυτεχνείο, Δικηγορικός Σύλλογος), συνομιλία στην οποία αφού του γνωστοποιήσαμε ποιοι είμαστε και τι ζητάμε, δεσμεύτηκε ενώπιον όλων, ότι μόλις πάρει στα χέρια του τη σχετική μελέτη της πεζοδρόμησης, διαγράμμισης, κατασκευής δύο υπογείων διαβάσεων -μίας στο ΕΠΑΛ και μίας στο Πολυτεχνείο- θα αποδεσμεύσει άμεσα τις σχετικές δαπάνες. Ο δε Αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης μας διαβεβαίωσε ότι έγινε ήδη ανάθεση της μελέτης για όλα τα παραπάνω. Επιφυλασσόμαστε και θα επανέλθουμε με ερωτήματα και στους δύο για την εξέλιξη των παραπάνω. Σχετικά με τον κυκλικό κόμβο τον απορρίπτουν και οι δύο ως μη εφαρμόσιμη λύση γιατί, όπως είπαν επί λέξει, οι κυκλικοί κόμβοι δεν γίνονται σε ευθείες αλλά μόνο σε σημεία που διακλαδώνονται δύο ή περισσότεροι δρόμοι.
    Υπάρχει ήδη προγραμματισμένο ραντεβού γι αύριο 1/9 με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου για το οποίο θα ενημερώσουμε.
  5. Οργανώνουμε δράση στις 11/9, ώρα 12, μετά τον αγιασμό στα σχολεία. Θα αποκλείσουμε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας (ποιο από τα δύο θα μας υποδείξει η Τροχαία) για 20 λεπτά και ζητώντας από τους οδηγούς να πηγαίνουν με 20χλμ. καθώς περνούν από εκεί, στους οποίους θα μοιράζουμε έντυπο υλικό. Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε για τη δράση αυτή όλους τους συλλόγους του Ακρωτηρίου (πολιτιστικούς, γονέων και κηδεμόνων, διδασκόντων κ.λ.π) Η αφίσα της δράσης την οποία θα αναρτήσουμε σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος στο Ακρωτήρι και όχι μόνο παρατίθεται παρακάτω.

Έπεται συνέχεια…

Η Συντονιστική Επιτροπή»

Πηγή:https://sostegr.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.