Βρέθηκε 3ος δότης μυελού των οστών από το Αγρίνιο

1901

Στο 15% η αύξηση για τους εθελοντές αιμοδότες και στο 10% το ενδιαφέρον για τον μυελό των οστών μέσα σε ένα χρόνο στην περιοχή του Αγρινίου

Τόπο φαίνεται να πιάνει η τιτάνια και μακροχρόνια προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών του Αγρινίου για την προσφορά αίματος, καθώς επίσης και για την δωρεά μυελού των οστών, παρότι στην Ελλάδα είναι ακόμη στα σπάργανα!

Στο Αγρίνιο σε διάστημα ενός έτους αυξήθηκε το ενδιαφέρον, τόσο για την προσφορά αίματος, όσο και για την δωρεά μυελού των οστών! Τα στοιχεία που δίνουν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικά και δείχνουν τη σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας στο Αγρίνιο και το πιο ένθερμο ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο.

«Όσο ο χρόνος περνάει, η ενημέρωση «κυλάει» καλύτερα και αυξάνεται ο πληθυσμός που δίνει εθελοντικά αίμα, αλλά αυξάνεται και το ποσοστό αυτών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την δωρεά μυελού των οστών. Το ποσοστό αύξησης των αιμοδοτών φτάνει στο 15%. Παρατηρούμε επίσης ότι λόγω του γεγονότος ότι έχουν βρεθεί συμβατοί εθελοντές δότες στο Αγρίνιο, έχουν ενεργοποιηθεί αρκετοί συμπολίτες μας και δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, το οποίο αγγίζει ήδη το 10%» τόνισε στη «Σ» η γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Ευγενία Βλάχου.

oloimeri aimodosia agrinio

 Γραμματέας του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών, Ευγενία Βλάχου )

Μάλιστα, τις ημέρες αυτές βρέθηκε στο Αγρίνιο ο τρίτος στη σειρά συμβατός δότης για μυελό των οστών! «Για να βρεθεί κάποιος συμβατός δότης μπορεί να είναι μια περίπτωση στις 20.000 ή μία στο εκατομμύριο. Μάλιστα, οι συμβατοί δότες «απευθύνονται» σε παγκόσμια «δεξαμενή», καθώς είναι δύσκολο να ταυτοποιηθεί κάποιος δότης  με έναν ασθενή. Για εμάς είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε βρει στο Αγρίνιο τον τρίτο δότη. Πρόκειται για γυναίκα η οποία βρίσκεται σε διαδικασία εξετάσεων για να δωρίσει μόσχευμα. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά και αναμένεται να κληθεί στην Πάτρα για να δώσει το μόσχευμα» σημείωσε η κ. Βλάχου, η οποία συμπλήρωσε πως: «για να μπορέσουμε να δούμε αν κάποιος μπορεί να δωρίσει μυελό των οστών δίνει λίγο σάλιο, ώστε να ταυτοποιηθεί ο τύπος και να μπει στην παγκόσμια «δεξαμενή» και να αναμείνει ώστε να εντοπιστεί ο ασθενής που είναι συμβατός».

Όλα τα παραπάνω, γνωστοποιήθηκαν χθες, στο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολοήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, η οποία είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή.

Την αιμοδοσία, συνδιοργάνωσαν, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας και το Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Πηγή:http://sinidisi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.