Οι εκθέσεις των ιατροδικαστών διίστανται, η μια αποφαίνεται υπέρ της κατάθεσης του δολοφόνου στο ότι η γυναίκα του πέθανε από τραυματισμό στο κεφάλι, η άλλη υποδεικνύει στραγγαλισμό. Το σίγουρο είναι πως η κατάσταση στην οποία βρέθηκε το άψυχο σώμα της κοπέλας δεν διευκόλυνε την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.
Το 1987 τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων γεμίζουν με την είδηση πως ο φοιτητή της ΑΣΟΕΕ, Παναγιώτης Φραντζής, συλλαμβάνεται για τον φόνο της γυναίκας του, Ζωής Γαρμανή. Η Ζωή είχε χτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια έντονης συζυγικής διαμάχης που εξελίχθηκε σε πάλη. Αιτία, η ζήλια.
Το μοιραίο πάθος
Και εδώ αρχίζει η διαστροφή. Για να αποφύγει την κατηγορία του μη προσχεδιασμένου φόνου ο Φραντζής, τεμάχισε το άψυχο σώμα της γυναίκας του σε δεκαέξι κομμάτια τα οποία πέταξε σε απομακρυσμένους κάδους απορριμμάτων. Για κακή του τύχη όμως, ένας ρακοσυλλέκτης ανακαλύπτει τις σακούλες με το διαμελισμένο πτώμα και μια απόδειξη από κρεοπωλείο της περιοχής όπου διέμενε το ζευγάρι, γίνεται η αιτία για την αναγνώριση του πτώματος, μιας και ο δολοφόνος είχε φροντίσει να παραμορφώσει το κεφάλι του θύματος ώστε να μην αναγνωρίζεται.
Φυσικά και όλα ήρθαν στο φως, φυσικά και το θέμα απασχόληση τον τύπο και την κοινή γνώμη, και φυσικά τον μπουντρουμιασαν.Έκτοτε ο Φραντζής εκτίει την ποινή της ισόβιας κάθειρξής του σε διάφορες φυλακές. Συγκρατούμενοί του μιλούν για έναν άνθρωπο που για τα τρία πρώτα χρόνια ήταν σαν χαμένος, που προσπάθησε μάλιστα να αυτοκτονήσει. Ύστερα έκανε μεγάλες προσπάθειες να ενταχτεί. Έγραφε μουσική πρόσφερε εργασίες εντός της φυλακής, δούλευε στους φούρνους , στην είσοδο, καθώς και στο φαρμακείο το οποίο και προστατεύει κατά τη διάρκεια εξέγερσης των κρατουμένων των φυλακών, και έκανε γραμματειακή υποστήριξη. Μπήκε σε πρόγραμμα ειδικών εκπαιδευτικών αδειών με σκοπό να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην ΑΣΟΕΕ. Οι συμφοιτητές του τον περιγράφουν ως άκρως κοινωνικοποιημένο άτομο που δύσκολα συνδέεται με το συζυγοκτόνο που άφησε εμβρόντητη την κοινή γνώμη με την φρικαλεότητα των πράξεων του. Η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται εξαιρετική από σειρά διευθυντών φυλακών, σωφρονιστικών υπαλλήλων και κοινωνικών λειτουργών. Εν τέλει καταφέρνει να αποφοιτήσει αλλά και να αποφυλακιστεί, κατά την 6η σε σειρά αίτηση του, μετά από 18 χρόνια εγκλεισμού.
Σήμερα ο Φραντζής συνεχίζει να γράφει μουσική, διαμένει με την νέα του οικογένεια του και διατηρεί κατάστημα mini market.
Στην ενότητα ΕΛΛΑΔΑ θα βρείτε άρθρα που σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν:http://www.nikosonline.gr/category/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-2/
Συγνώμη που ρωτάω κιόλας, πήρατε αυτόσιο το άρθρο απο το blog μου, το κείμενο, τις φωτογραφίες, ακόμα και το πως είναι στημένο…. και δεν γράψατε λέξη απο που το πήρατε; Δεν έχω αντίρρηση να αναδημοσιεύετε όποιο άρθρο μου σας αρέσει, αλλά παρακαλώ πάντα να λέτε την πηγή: http://www.nikosonline.gr
ευχαριστώ
Νίκος Μουρατίδης
Καλησπέρα σας κ Μουρατίδη ,σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία. Αν ανοίξετε το κείμενο θα δείτε στο κάτω μέρος να αναγράφετε ως πηγή το site σας ,εξάλλου προσπαθούμε πάντα να τηρούμε τη δεοντολογία σεβόμενη τη δουλειά των άλλων. Μας έκανε εντύπωση το μήνυμα σας ,κοιτώντας το κείμενο.Επίσης το link είναι ενεργό και αυτόματα μεταφέρει στη σελίδα σας. Παλιότερα μας είχατε στείλει μήνυμα ,σε διαφορετικό κείμενο σας ευχαριστώντας μας για την αναφορά στη ΠΗΓΉ. Πάντα δεκτικοί σ οποιαδήποτε σκέψη ή σημείωση σας ,ευχές για καλή χρονιά…Από τη διαχείριση