Κρήτη: Το παράπονο της μάνας με τα 10 παιδιά και τα… 40 εγγόνια

1964

Η απόγνωση αποτυπώνεται στη φωνή της, Μέσα από το τρέμουλο της αγωνίας για επιβίωση, βγαίνει με δυσκολία.
Η μάνα με τα 10 παιδιά και τα 40 εγγόνια από το Ηράκλειο ,που μίλησε το πρωί στο Ράδιο Κρήτη και τον Λευτέρη Βαρδάκη, κάνει το σταυρό της, αν και ο «γολγοθάς» που ανεβαίνει από τη γέννηση των παιδιών της μέχρι σήμερα είναι πάντα ανηφορικός.

Και όμως προσπάθησε, πόνεσε, πείνασε αλλά κατάφερε να δώσει στην κοινωνία ένα μάθημα. Μάθημα ζωής για όλους εκείνους που πραγματικά το μόνο που δεν σκέφτονται είναι το πώς μεγαλώνει κάποιος 10 παιδιά και 40 εγγόνια.

Μεγάλα πλέον, οικογενειάρχες προσπαθούν να ζήσουν τις δικές τους οικογένειες και τώρα η μάνα και γιαγιά αγωνιά για το πώς, μέσα στην λαίλαπα της οικονομικής «φωτιάς» που καίει την Ελλάδα, θα καταφέρει να πάρει μια τυρόπιτα στην εγγονή της (ένα από τα 40 εγγόνια της) που φοιτά στο Γυμνάσιο και φυσικά στα υπόλοιπα παιδιά της πολυπληθούς οικογένειας.

Ένα μικρό χωριό “ανέστησε” αυτή η μάνα και όμως της έκοψαν και το ελάχιστο επίδομα της πολύτεκνης μητέρας που ελάμβανε για να… σώσει την Ελλάδα από τη χρεωκοπία.
Σημαντική η συμβολή της θα πει κάποιος καρεκλοκένταυρος από  το αρμόδιο υπουργείο, που «αρμοδίως» εφαρμόζει τα ήδη συμφωνηθέντα μνημόνια με τους δανειστές.

«Δεν μπορώ να αγοράσω ούτε χαρτομάντηλα για να κλάψω» είπε με την τρεμάμενη αλλά αγέρωχη φωνή της. «Δεν λυγίζω ,είπε, προσέφυγα στα δικαστήρια γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μου μας έχουν εξοντώσει». Ζητώ από την αυτή την κυρία του υπουργείου ( την αν.υπουργό Θεανώ Φωτίου εννοούσε) να με ακούσει και να μου επιστρέψει ότι μου ανήκει.»Τα παιδιά μου είναι μεγάλα δεν δικαιούμαι τώρα επιδόματα παρά μόνο ένα.Αυτό θέλω να μου το επιστρέψουν» φώναξε με ότι δύναμη της έχει απομείνει.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Το πιο πιθανό. Όμως η δύναμη της ψυχής της μάνας είναι πιο ισχυρή από τα μνημόνια ,τις συμφωνίες και εν τέλει από τα χρήματα που μας δίνουν οι δανειστές για να τα επιστρέψουμε πάλι πίσω ή από τα χαμένα θαλασσοδάνεια των τραπεζών.

Η «αθάνατη» Ελληνίδα μάνα θα συνεχίσει να στέλνει μηνύματα έστω και αν μέσα στη θαλασσοταραχή φτάσουν μέσα στο μπουκάλι καθυστερημένα στον αποδέκτη τους δηλ. σε όλους εμάς.

Πηγή:http://www.ekriti.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.