Στα ζάρια που μας έπαιξε η ζωή, μας κέρδισε η αγάπη!

1986

Γράφει η Δωροθέα Σαμαρά

Έλα, καρδιά μου. Τράβηξε το πάπλωμα, να σκεπαστεί καλά η αγάπη μας, προτού προλάβει και κρυώσει. Όλο το βράδυ τη νανούριζα μέσα στην αγκαλιά μου, τρυφερά κρατώντας την κοντά στο μέρος της καρδιάς. Με χάδια θερμά να τη ζεστάνω , σαν ένα μωρό που ψάχνει θαλπωρή στης μάνας του το στήθος. Άλλωστε, εκεί γεννήθηκε κι αυτή! Και βλάστησε και άνθιζε ολάκερη τη νύχτα.

Βρήκε ο έρωτας τα σπίρτα κι άρχισε παιχνίδι με τις φωτιές πάνω στα κορμιά μας. Κι ενώ η νύχτα ετοίμαζε δειλά δειλά τα καντηλέρια της να ανάψει, τον Έρωτα δεν είδε που κρυφά σχεδίαζε μεγάλες πυρκαγιές! Συθέμελα να κάψει τις ψυχές μας μέσα στης αμαρτίας τις ποθητές πηγές. Κι έπειτα, να τις αναγεννήσει πάλι μέσα απ’τις στάχτες των σωμάτων, την ώρα που ύμνους έγραφαν οι ανάσες πάνω στις ηδονές.

Άγγελοι ταξίδευαν την ψυχή μου στα ουράνια, να λάμπει πιότερο κι απ’τις φωτιές. Τη στιγμή που τα δαιμόνια του Έρωτα το κορμί μου εκπόρνευαν πάνω στο δικό σου, χαρίζοντάς μας δώρα που αρμόζουν σε φλογερούς εραστές.

Σε είδα! Σε είδα ολόκληρο, με μια λαχτάρα καθάρια μέσα στο σκοτεινό σου βλέμμα. Να πεινούν τα ” θέλω ” σου, να αναζητά η δίψα σου πηγές να ξεδιψάσει. Σε είδα! Σε είδα τα ζάρια να πετάς, αφήνοντας τη μοίρα να επιλέξει τον προορισμό σου. Ήμουν η τυχερή ζαριά σου- ή έτσι νόμιζα η αφελής εγώ, που ονειρευόμουνα μοιραίους παραδείσους! Με τύλιξες, Έρωτα, μέσα στο κουκούλι σου. Παρέα σου με ήθελες μέσα στη μοναξιά σου. Και σαν ανέτειλε η αυγή, ανέτειλε μέσα μας κι η αγάπη. Στημένο το παιχνίδι της ζωής. Στα ζάρια που μας έπαιξε, μας κέρδισε η αγάπη!

 

Πηγή:http://www.loveletters.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.