Ο άντρας που ήρθε μετά τον θάνατο του άντρα μου

5191

Δεν ήσουν μέρος του σχεδίου μου.

Η ιστορία μου δεν εξελίχθηκε όπως την είχα φανταστεί.

Είχα φανταστεί ότι το τέλος της ιστορίας μας θα έλεγε «και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Ένα τέλος παραμυθένιο, μαζί με τον άντρα τον οποίο παντρεύτηκα στα 27 μου σε μια εκκλησία κοντά στην θάλασσα.

Το σχέδιο μου περιλάμβανε έναν άντρα, μια αγάπη, μια ζωή.

Στα 36 όμως η ζωή μου άλλαξε. Μέχρι τότε η ζωή μας ήταν γεμάτη αγάπη και περιπέτεια. Άλλαξε όμως με τραγικό τρόπο.

Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι μπορεί να πέθαινες πριν κάνουν τα μωρά μας τα πρώτα τους βήματα. Δεν είχα φανταστεί ότι θα μας άφηνες μόνους σε αυτή τη γη για να βρούμε τον δρόμο μας χωρίς εσένα.

Αλλά έτσι έγιναν τα πράγματα.

Ξέρω ότι δεν ήθελες να μας αφήσεις. Ξέρω ότι δεν το επέλεξες. Ξέρω ότι εμάς σκεφτόσουν στις τελευταίες σου στιγμές.

Σε σκέφτομαι ακόμα.

Δεν ήθελα ποτέ περισσότερα, ούτε και περίμενα περισσότερα. Το να συνεχίσω την ιστορία μου δεν μου φαινόταν ούτε πιθανό ούτε το ήθελα. Είχα το παραμύθι μου, απλά τελείωσε πολύ γρήγορα.

Μετά τον θάνατο του συζύγου μου, βρήκα τον πραγματικό μου εαυτό. Το πένθος συνήθως φέρνει έναν απολογισμό, βλέπεις τι άνθρωπος ήσουν, τι άνθρωπος είσαι και τι άνθρωπος θες να είσαι. Έκανα μια παύση, σκέφτηκα και βρήκα τον δρόμο μου.

 

Υπάρχει ησυχία στο σπίτι αργά την νύχτα, όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς και η καρδιά σου σπαράζει επειδή δεν μπορείς να πεις αυτά που θες τόσο πολύ να πεις.

Μπορείς να ζήσεις ακόμα αυτή τη ζωή – είναι μια παράξενη σκέψη γεμάτη πιθανότητες, φόβο και το άγνωστο.

Ήρθε κάποια στιγμή η ώρα που ένιωσα έτοιμη να προχωρήσω. Είχα αποφασίσει τι ήθελα να κάνω στην υπόλοιπη ζωή μου. Ή ιστορία μου δεν θα περιλάμβανε κανέναν εκτός από εμένα και τα μωρά μου.

Αλλά μπήκες εσύ στη ζωή μου.

Αργά και ήρεμα έγινες μέρος της ζωής μου. Έδειξες σεβασμό στο πένθος μου και ήσουν υπομονετικός μπροστά στην αβεβαιότητα μου. Μου έδειξες κατανόηση και άκουσες όσα ήθελα να πω. Μου έδωσες τον χρόνο που χρειαζόμουν.

Δεν είσαι ο άντρας που έχασα και είμαι ευγνώμων για αυτό.

Είσαι κάποιος άλλος. Είσαι ένας καταπληκτικός άνθρωπος με τον οποίο θέλω να συνεχίσω την ζωή μου.

Δεν είναι εύκολο να είσαι ο άντρας που ήρθε μετά.

Θέλω να ξέρεις ότι δεν εύχομαι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, ότι σε θέλω στην ζωή μου. Όσο δύσκολη και να είναι η ζωή, νιώθω ευγνωμοσύνη για την κάθε μέρα που περνάω μαζί σου.

Κάθε φορά που με φιλάς, κοκκινίζω. Όταν μου λες, «σ’ αγαπώ,» η καρδιά μου χτυπά δυνατά.

Στους ανθρώπους αρέσει να συγκρίνουν τις σχέσεις και να κάνουν τον άνθρωπο που έχει έρθει μετά, να νιώθει ότι είναι κατώτερος, ότι είναι λιγότερος. Δεν είσαι στη ζωή μου επειδή πέθανε ο άντρας μου. Είσαι μέρος της ζωής μου επειδή πρέπει να είσαι, έκανα χώρο στη ζωή μου για εσένα και εσύ έκανες για εμένα.

Άρχισα να γράφω ένα καινούριο κεφάλαιο στη ιστορία μου, με ένταση και πάθος.

Ο σύζυγος μου με έμαθε να αγαπώ και τώρα μπορώ να αγαπήσω καλύτερα τον άντρα που έχω στο πλευρό μου. Η ζωή είναι ένα ταξίδι, έχω νιώσει την χαρά και τον πόνο αλλά ξέρω ότι το μέλλον θα είναι όμορφο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σκέφτομαι τον σύζυγο μου. Η αγάπη μου για εκείνον δεν πέθανε μαζί του. Είναι μέρος της ψυχής μου. Η αγάπη μου για εκείνον δεν είναι προδοσία για τον άντρα που στέκεται δίπλα μου τώρα. Με τον άντρα αυτόν ζω νέες περιπέτειες, δημιουργώ καινούριες αναμνήσεις και τον αγαπώ.

Το ανθρώπινο πνεύμα είναι ικανό για πολύ αγάπη.

Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις έναν άνθρωπο με κάποιον άλλο. Η ζωή με τον σύζυγο μου με έκανε να νιώσω την αγάπη και με δίδαξε πολλά. Έχω μάθει να αγαπώ πιο βαθιά και να έχω μια μοναδική οπτική για τα πράγματα.

Προχωρώ μπροστά και γράφω νέα κεφάλαια στη ζωή μου μαζί με έναν άντρα που με αγαπά και με νοιάζεται. Το ότι αγαπάς κάποιον δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να αγαπήσεις κάποιον άλλο.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.