Η Σύρος γιορτάζει τον δεύτερο συμβατό Δότη Μυελού Των Οστών

10677

Στις αρχές του Μάρτη την ημέρα της γυναίκας την αφιερώσαμε στη Γυναίκα Δότρια Μυελού των Οστών ,σ αυτές τις γυναίκες που εντοπίσαμε στην διαδικτυακή μας αναζήτηση.

Είχαμε ήδη προγραμματίσει μέσα από τις κοινωνικές δράσεις που υποστηρίζουμε ,στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Σύλλογο Δρομέων Σύρου την παρουσία της ομάδας “Η ΣΥΡΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” στο Varis Run, τοπικό αγώνα δρόμου ενηλίκων και παίδων.

Σε μια ηλιόλουστη μέρα γεμάτη χαμόγελα και παιδικές φωνές ,με τους παραβρισκόμενους να έρχονται στο “περίπτερο” για ενημέρωση και εγγραφή ως Δότες ,από τους συνεργάτες μικροβιολόγους ,εκεί στο μικρό χωριό της Σύρου, με την ιδιαίτερη σημασία για εμάς που ασχολούμαστε με του σκοπούς του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, τυχαία ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη του δεύτερου συμβατού δότη μυελού των οστών κάτοικου Σύρου.

Οταν τον Μάρτιο του 2016   καλέσαμε στο νησί ,τους Σπουδαίους αυτούς ανθρώπους τους συνεργάτες του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ με τα ισχύοντα στατιστικά στοιχεία ούτε στα πιο τρελά όνειρα μας δεν πιστεύαμε την τόση μεγάλη ευλογία.

Ένας δότης το 2017 και ένας δεύτερος συμβατός το 2018.

Από τη χώρα  μας ,στην παγκόσμια τράπεζα εθελοντών έχουν εγγραφεί 60.000 Δότες και από αυτούς τους δυνατούς ανθρώπους, οι 19 βρέθηκαν συμβατοί.

Στη μικρή κουκίδα στο χάρτη του Αιγαίου, στην Σύρο ,στους 1.100 εγγεγραμμένους Δότες έχουμε ήδη 2 συμβατούς. Δύο ανθρώπους ευλογημένους από το θεό ,με  το χάρισμα να δώσουν ζωή.

Να Δώσουν  ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ  σ έναν συνάνθρωπο μας.

Δεν ξέρουμε ποιός  είναι ο λήπτης ,αν θα είναι η Μαρία ή ο Γιώργος ,δεν ξέρουμε που κατοικεί σε ποιο μέρους του κόσμου βρίσκετε ,ξέρουμε μόνο ότι η τύχη χαμογέλασε και στους  τέσσερις.

Στους Δότες και στους λήπτες.

Οι Δότες θα γίνουν για λίγες ώρες  μικροί «θεοί» που δίνουν ζωή και οι λήπτες θα ξαναγεννηθούν μέσα από το σώμα ,από το αίμα του άλλου.

Το μεγαλείο της προσφοράς, της αγάπης, της αλληλεγγύης συναντάει την Ιατρική επιστήμη.

Ένας άγνωστος άνθρωπος θα δώσει ελπίδα ζωής σ έναν άγνωστο άνθρωπο .

Μία φίλη και άμεσα εμπλεκόμενη με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ μας είπε ότι “μάλλον θα φταίει το νερό”

Μία άλλη φίλη, δότρια από τα φοιτητικά της χρόνια εμπλεκόμενη με τον κοινωνικό τομέα είπε ότι “ Αυτό είναι στατιστικό λάθος”

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα μέλη της δράσης “Η ΣΥΡΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” στο άκουσμα της εύρεσης του δεύτερου δότη κοιταζόμαστε μεταξύ μας.

Η ομάδα της δράσης “Η ΣΥΡΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” με τον νικητή του αγώνα ενηλίκων Αλέξανδρο Μπόλια και τη νέα δότρια Μαρία Δεναξά


‘Η ΣΥΡΟΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” με το Δ.Σ.του Συλλόγου Δρομέων Σύρου στην πρώτη συνεργασία μας για τo ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ


 

Είναι μάλλον η αμηχανία της χαράς, το απρόσμενο.

Το σίγουρο πάντως είναι, ότι μας έδωσε τη δύναμη ,το σπρώξιμο στο “τροχό” να πάμε παραπέρα…

Να διαδώσουμε το μήνυμα του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ  να φτάσουμε στον μεγάλο στόχο των 200.000 εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στη χώρα μας.

Ελπίζουμε, σύντομα να δοθεί και σε σας η ευκαιρία να νοιώσετε τη χαρά της δωρεάς, όπως ήδη έχουν νοιώσει όλοι οι δότες  που πρόσφεραν μόσχευμα, ένα δώρο ζωής, σε  συνανθρώπους μας.

Την ημέρα της γυναίκας την αφιερώσαμε στη Γυναίκα Δότρια Μυελού των Οστών ,σ αυτές τις γυναίκες που εντοπίσαμε στην διαδικτυακή μας αναζήτηση. Προσθέστε νοερά  στο κείμενο και τις δύο Συριανές Γυναίκες Συμβατές Δότριες Μυελού των Οστών 

 

Για έναν κόσμο που αξίζει να προσπαθούμε.

Για έναν κόσμο που μας αξίζει να ζούμε.

 


Στη φωτογραφία του άρθρου η Άννα Πρέλεβιτς δότρια μυελού των οστών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.