Μάριος Παπαγεωργίου: «Σας παρακαλώ θέλω να μου βρείτε τα κοκκαλάκια του παιδιού μου!»

1542

Ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη και δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2012 και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί η σωρός του. Η μητέρα του του 26χρονου συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους στη δικαστική αίθουσα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Παρόντες τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και στην είσοδο του Εφετείου της Αθήνας ήταν και σήμερα συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του Μάριου, κρατώντας φωτογραφίες του ενώ συχνά πυκνά βρίσκοταν δίπλα στη μητέρα του η οποία σπάραζε, φωνάζοντας :«Δολοφόνοι μου σκοτώσατε το παιδί μου».

Μάριος Παπαγεωργίου: Ράγισε καρδιές η μητέρα του

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου, καθισμένη σε μία καρέκλα, περιγράφοντας την κόλαση που βιώνει από τις 9 Αυγούστου 2012 όταν ο Μάριος την αποχαιρέτησε για τελευταία φορά, φεύγοντας από το εξοχικό τους στο Διακοφτό για να επισκεφθεί ένα φίλο του στο Αίγιο και λέγοντας της «Μαμά σε αγαπώ πολύ και σε λατρεύω!«.

Λίγες ώρες μετά, στις 3 τα ξημερώματα χτύπησε το τηλέφωνο της μητέρας του Μάρια. Η Βαρβάρα Θεοδωράκη άκουσε μία φωνή, η οποία όπως κατέθεσε σήμερα της φάνηκε, γνώριμη να της ζητάει λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Συγκεκριμένα, η μάρτυρας περιέγραψε για εκείνη την ημέρα:

«Η μητέρα μου εκ των υστέρων μου είχε πει ότι ο Μάριος κρατούσε στο χέρι το ένα φάκελο… Υπέθεσα ότι μπορεί να είχε μέσα 6 χιλ. ευρώ για τις διακοπές του και άλλες υποχρεώσεις. Ο Μάριος Παπαγεωργίου ήταν ο διαχειριστής των οικονομικών μας. Ήταν ο άντρας του σπιτιού, πάντα μετρημένος και φειδωλός με τη διαχείρισή τους. Εκείνη την ημέρα μαζί του μετρητά. Αναζητήσαμε τα χρήματα αυτά και δεν τα βρήκαμε. Μου είπε κοιμηθείτε, έχω κλειδιά, θα αργήσω.

Το τηλεφώνημα και η απαίτηση

Γύρω στις 3 ξημερώματα χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο. Μια φωνή από την άλλη πλευρά της γραμμής μου είπε:

«Κυρία μου δίναμε καθαρό πράγμα στο γιο σας μας χρωστάει 620 χιλ. ευρώ. Νόμιζα ότι που έκαναν πλάκα…Μέσα στη σύγχυση μου ο μόνος άνθρωπος που μου σκέφτηκα να τηλεφωνήσω τότε, ήταν ο πράκτορας. Τηλεφώνησα στη γυναίκα του και εκείνη σαν περίμενε το τηλεφώνημά μου το σήκωσε αμέσως. Της είπα τι συνέβη. Μου είπε πως ο άνδρας ήταν με κάποιον στρατηγό, πως θα τον ειδοποιούσε και εκείνος θα με καλούσε. Φυσικά δεν με κάλεσε ποτέ. …Σκέφτηκα ότι θα είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο αφού έλεγε ότι ήταν αρχηγός της ΕΥΠ. Ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα και η ίδια φωνή μου είπε τα ίδια ότι ο Μάριος χρωστάει 620 χιλιάδες ευρώ…Μια φορά μου είπαν ότι θα θα τον σκοτώσουν και κάποια άλλη ότι θα τον στείλουν στην Αμερική».

Κανείς!

Αντίθετα σήμερα κανείς εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση δεν έδωσε το παρόν στη δικαστική αίθουσα, ούτε καν ο 73χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλο» της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρόνου, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

«Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, εγώ είμαι υπεύθυνη για ό, τι έγινε»

Η μητέρα του Μάριου δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή του 73χρόνου, οικογενειακού, τότε, φίλου ο οποίος την έπεισε να μην ειδοποιήσει τις αρχές. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί, όμως η μητέρα του Μάριου, ήταν πως αυτός ο άνθρωπος ήταν τελικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, ο οποίος συνήθιζε να παρουσιάζεται στην ίδια και τον γιο της ως πράκτορας του FBI και της ΕΥΠ, με άκρες και υψηλές διασυνδέσεις.

«Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου, εγώ είμαι υπεύθυνη για ό, τι έγινε», είπε στην κατάθεσή της η μητέρα του Μάριου, ζητώντας παράλληλα από το δικαστήριο και τον εισαγγελέα της έδρας να την βοηθήσουν να βρει «τα κόκαλα» του παιδιού της και «που τα έχουνε πετάξει».

«Μας έλεγε ότι ήταν υπασπιστής του εκάστοτε Αμερικανού στρατηγού», είπε η μητέρα του Μάριου για να επισημάνει πως τα λεγόμενα του 73χρονου, επιβεβαίωναν τόσο η γυναίκα του όσο και οι δυο γιοι του που είναι αστυνομικοί.

«Προμελετημένο»

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο κατηγορούμενος είχε προμελετήσει την γνωριμία του με γιο της. «Ο δολοφόνος έρχονταν και έπιανε κουβέντα με το Μάριο, του είχε δανείσει για 15 ημέρες ένα αυτοκίνητο. Είχε εντυπωσιάσει τον παιδί μου και εμάς. Η οικογένεια του έδειχνε να είναι συγκροτημένη, μόνο και μόνο για να μας προσεγγίσουν. Έβλεπα ότι το παιδί μου ήταν ικανοποιημένο από αυτή την φιλία. …Η μάνα μου, ήταν από τα ίδια χωριά με δολοφόνο (από χωριά της Μάνης) και αυτό μας έπεισε…Του είχε τρομερή εμπιστοσύνη», είπε με δάκρυα στα μάτια η κυρία Θεοδωράκη.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως από το 2007 και μετά οι σχέσεις του κατηγορουμένου με το γιο της έγιναν πιο στενές. «Επί καθημερινής βάσης μας έκανε τηλεφωνήματα. Είχε τρόπο να σε πλησιάζει, να σε πείθει» είπε στο δικαστήριο.

«Ήξεραν για τα περιουσιακά μου στοιχεία. Είχα την αφέλεια και τα έλεγα μόνη μου. Από εμένα είχαν μάθει τα περισσότερα. Λυπάμαι και μέμφομαι τον εαυτό μου για αυτό. Τους είχα πει και για τις καταθέσεις μου. Γνώριζαν ότι είχα 450 χιλ. ευρώ στην τράπεζα αλλά όχι ότι τα είχα δεσμεύσει για αγορά οικοπέδου. Είχα βάλει δυο φίδια μέσα στο σπίτι μου» είπε η κυρία Θεοδωράκη ξεσπώντας σε λυγμούς.

Ανάμεσα σε κλάματα και φωνές, η μητέρα του Μάριου μίλησε στη συνέχεια για τη συνάντηση που είχε αμέσως μετά την εξαφάνιση του γιου της με τη σύζυγο του 73χρονου. Οι δυο γυναίκες συναντήθηκαν από κοντά με την κατηγορουμένη σύζυγο να της λέει ότι είχε δει τον Μάριο την προηγούμενη ημέρα, «να διασκεδάζει με γκομενάκι και τσιγαράκι και να περνάει καλά. Μου είπε πως το παιδί έπαιρνε ναρκωτικά. Είμαι γιατρός. Το παιδί μου δεν πήρε ποτέ ναρκωτικά ούτε κάπνιζε».

Δεν την άφηναν να πάει στην αστυνομία!

Η κυρία Θεοδωράκη ανέφερε ακόμη πως η κατηγορουμένη την απέτρεπε από το να πάει στην αστυνομία για να δηλώσει πως εξαφανίστηκε ο Μάριος Παπαγεωργίου. «Στην αστυνομία υπάρχουν ρουφιάνοι, συνεργάζονται με εμπόρους ναρκωτικών» της έλεγε χαρακτηριστικά. Την ίδια συμβουλή, να μείνει δηλαδή μακριά από την αστυνομία, της έδωσε και ο 73χρονος. «Μου είπε πως πρόκειται για χρωστούμενα και όχι λύτρα…» ανέφερε για να συνεχίσει:«Το μόνο που ήθελα ήταν να πάρω γιο μου πίσω. …Προσπαθούσα να μαζέψω χρήματα. Σε άλλους έλεγα ότι είμαι άρρωστη, και σε άλλους την αλήθεια….Όταν είδαν ότι δεν μπορώ να τα μαζέψω μου είπαν να πάω σε τοκογλύφο…Η κουμπάρα μου μου έστειλε 40 χιλ. ευρώ, είχε όμως φωτογραφίσει τα χρήματα. Όταν τους το είπα, ο κατηγορούμενος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και είπε «παραιτούμε».

Μου έλεγαν ότι ο Μάριος είναι ναρκομανής ότι έπρεπε να δώσω λεφτά. Ήμουν ηλίθια. …Μου ζητούσαν να δώσω όσο χρήματα είχα μαζέψει. Τότε ήταν 270 χιλ ευρώ. …Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι μου έλεγαν να πάω στην αστυνομία αλλά είχα εμπιστοσύνη στον «εγκέφαλο». 16 Αυγούστου πήγα στην αστυνομία και έκανα καταγγελία…Είχα αρχίσει να φοβάμαι, να σπάω. Φοβόμουν ότι θα σκοτώσουν το παιδί μου. Με πήρε κάποιος αστυνομικός και πήγαμε σπίτι και πήραμε 313 χιλ. ευρώ…Οι αστυνομικοί που είπαν είναι δική σου υπόθεση αν θα τα δώσεις…Μου είχαν πει πως όταν τους δώσω τα χρήματα, θα αγκαλιάσω την άλλη ημέρα το πρωί το παιδί μου.

Μάριος Παπαγεωργίου: Οι διάλογοι στο δικαστήριο

Πρόεδρος: Πότε σταματήσετε να έχετε επαφή;

Μάρτυρας: Μου είπε η αστυνομία να μην διακόψω τις σχέσεις μου μαζί τους. Τους είχα σιχαθεί…Έμαθα εκ των υστέρων ότι είχαν σκοτώσει παιδί μου από την πρώτη ημέρα…

Πρόεδρος: Τι άλλο μάθατε εκ των υστέρων για πρώτο κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ότι ποτέ δεν είχε δουλέψει στη ζωή του, δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση.

Μάριος Παπαγεωργίου: Το αίμα στο αυτοκίνητό του

Επιπλέον, η τραγική μητέρα αναφέρθηκε και στο αίμα που είχε βρεθεί στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μάριος Παπαγεωργίου (πορτ μπαγκάζ) όπου βρέθηκε και γενετικό υλικό κατηγορούμενου. «Πρέπει να το βάλανε νεκρό το παιδί μου μέσα γιατί το αίμα είχε ροή προς τα κάτω…..Αργότερα βρέθηκε αίμα του Μάριου και μέσα στην καμπίνα αυτοκινήτου, καθώς και αποτυπώματα του πρώτου κατηγορουμένου. Δεν πρόκειται να συνέλθω αν δεν βρεθούν κόκαλα του παιδιού μου! Θέλω να με βοηθήσετε!», είπε ξεσπώντας και πάλι σε λυγμούς…

Εισαγγελέας: Όλα θα τα βρούμε αλλά πρέπει να μας βοηθήσετε.

Μάρτυρας: Εγώ έβαλα τα φίδια και σκότωσα το παιδί μου. Εγώ είμαι υπεύθυνη. Ακόμα τον προστατεύουν…

Εισαγγελέας : Του έχουν επιβληθεί ισόβια!

Μάρτυρας: Σας παρακαλώ, είστε Δικαιοσύνη, θέλω να μου βρείτε τα κοκαλάκια του παιδιού μου!

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου.

Πηγή:https://www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.