Δωρεά του ΟΠΑΠ στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

1296

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας εγκαινιάστηκαν την Πέμπτη δύο νέα τμήματα στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Τα έργα αφορούν στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας και στην Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου, και την ανακαίνιση χρηματοδότησε ο ΟΠΑΠ.

«Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την, εκ μέρους της Πολιτείας, αναγνώριση τέτοιου είδους πρωτοβουλιών σαν κι αυτή που έχει αναπτύξει ο ΟΠΑΠ. Είναι γνωστή η πολύπλευρη δραστηριότητά του στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας. Είμαι όμως εδώ, σε αυτήν ακριβώς την πτυχή της συνεισφοράς του ΟΠΑΠ, γιατί αγγίζει έναν πραγματικό πυλώνα του Κοινωνικού Κράτους: Αφορά την υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και μάλιστα εκείνο το τμήμα της υγείας που αφορά τα παιδιά», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προσέθεσε ότι «η κρίση, η οποία έχει μαστίσει και μαστίζει ακόμα τον Τόπο, έχει στοιχίσει στο Κοινωνικό Κράτος» και σημείωσε ότι «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναπληρώνουν τα κενά που εμφανίζει, εκ των πραγμάτων, η κρατική δραστηριότητα σε τόσο ευαίσθητους για την κοινωνική συνοχή τομείς».

Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτή η σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία, και ιδίως στα παιδιά, και «μακάρι να υπάρξουν περισσότεροι μιμητές».

Για σημαντική μέρα έκανε λόγο από την πλευρά του ο Καμίλ Ζίγκλερ,εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, σημειώνοντας ότι έπειτα από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς -το έργο ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων Νοσοκομείων Παίδων ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014- ανακαινίσαμε το 50% των εγκαταστάσεων. «Έχουμε κάνει», είπε, «22 έργα ανακαίνισης, δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον για περισσότερα από 180.000 παιδιά, και στηρίζουμε έμπρακτα το έργο των επαγγελματιών υγείας του Νοσοκομείου». «Θα συνεχίσουμε», τόνισε, «να προσφέρουμε και να στηρίζουμε την νέα γενιά της Ελλάδας, που είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιό της. Η δράση, προσέθεσε, θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση του έργου για την εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών από όλη τη χώρα».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στις ανακαινισμένες Μονάδες του Νοσοκομείου και συνομίλησε με γονείς μικρών ασθενών.

Συνολικά έχουν παραδοθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, 22 έργα ανακαίνισης -μεταξύ των οποίων 15 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 9.230 τ.μ. και δυναμικής 321 κλινών- που καλύπτουν το 50% των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Σμ. Αγορογιάννη], ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.