Σύνταξη ντροπής στις οικογένειες των ηρώων στην Κίναρο;

24740
Επειδή πολύ συζήτηση έχει γίνει επ’ ευκαιρία του χαμού του ήρωα Σγου (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου και με την τυχόν σύνταξη που θα αποδοθεί στην οικογένεια, ας θυμηθούμε μία ιστορία που δημοσιοποιήθηκε αρχές του 2017 ένα χρόνο περίπου μετά την ασύλληπτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου 2016 στο Αιγαίο, όταν ελικόπτερο Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού κατέπεσε στη νησίδα Κίναρο και στη συνέχεια ξεχάστηκε από όλους μας.
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελείτο από τους Υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, Υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και Ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου.
Ας δούμε τι είπε Φεβρουάριο 2017 ο πεθερός του τελευταίου, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 36 ετών.
—-ΓΛΚ: Ο θάνατος δεν οφείλεται στην υπηρεσία.
—-Η σύζυγος δεν δικαιούται σύνταξη επειδή ήταν στο δημόσιο.
—-Το τέκνο θα έπαιρνε το 1/5 της σύνταξης που θα εδικαιούτο ο πατέρας, ήτοι 150 ευρώ.
—-Το πόρισμα κλειδωμένο στο γραφείο του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Ευχή: Να βρέθηκε λύση και να μην γνωρίζουμε εμείς την εξέλιξη. Να μην υπάρξει παρόμοιο πρόβλημα σε άλλες περιπτώσεις πεσόντων στο καθήκον. Να τροποποιηθεί το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) ώστε καμία ορφανική οικογένεια να μην αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης ανεξαρτήτως ηλικίας και προέλευσης εργασίας του εκλιπόντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.