Αυτοκτονία Έλενας Φραντζή: Κατόπιν εορτής η Εκκλησία καθαίρεσε τον παιδεραστή ιερέα

2089

Οι ιεροί κανόνες υπέρκεινται όλων των καταστατικών ιερών και μη είπε ο Μητροπολίτης Κύκκου. Ο ίδιος υπέβαλε υπόμνημα διαμαρτυρίας για αντικανονική και παράνομη διαρροή εγγράφων και πρακτικών της Ιεράς Συνόδου, το χειρότερο είναι ότι δημοσιευθησαν τα πρακτικά αποσπασματικά και παραποιημένα, στην προσπάθεια να δοθεί μια άλλη αρνητική εικόνα, αυτό αφορά και στο πρόσωπό μου, γιατί και οι δικές μου δηλώσεις ήταν αποσπασματικές και παραποιημένες.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου, μάλιστα κατηγορεί ως κοιτίδα της διαρροής, το προφανές, ένα άλλο μέλος της Ιεράς Συνόδου. Σε προηγούμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου είχα θέσει για τον συγκεκριμένο κληρικό, προς προβληματισμό των μελών, ότι η υπόθεσή του δεν αφορά σε μοιχεία ή πορνεία, αλλά σε συγκυλισμό και συνέχισα λέγοντας πως στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να μελετήσουμε του ιερούς κανόνες για να δούμε τι πρέπει να γίνει. Δημοσιογράφοι υιοθέτησαν το πρώτο σκέλος, απέκοψαν το δεύτερο, δημιουργώντας μια εικόνα αρνητική προς το πρόσωπό μου, μια εικόνα συμβιβασμού μου, σπίλωσης της υπόληψής μου, με ειρωνίες κλπ. Σίγουρα η διαρροή είναι από μέλος ή μέλη της Ιεράς Συνόδου, προς τον «Φιλελεύθερο» αρχικά και μετά αναμασήθηκαν από τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Είχε δοθεί ότι εκάλυπτα ανήθικες πράξεις και αυτό δεν το δέχομαι επ’ ουδενί. Η απόφαση ελήφθη από το 5μελές συνοδικό δικαστήριο, όπου ελήφθη ομοφώνως η απόφαση της καθαιρέσεως, μεταξύ άλλων για την κατηγορία του Συγκυλισμού. Ένας από τους λόγους της καθαίρεσης λοιπόν ήταν και ο συγκυλισμός. Πλέον, δικαιούται ο Στυλιανός Σάββα να ασκήσει έφεση ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Για την περίπτωση του δεύτερου ιερέα, Νικόλαου Χρίστου, εκ Παχυάμμου, αναλαμβάνει εξετάσεις η ανακριτική επιτροπή η οποία θα δώσει το πόρισμα των ερευνών της στο 5μελές Συνοδικό Δικαστήριο, κι αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ή/και αποδείξεις θα υποβάλλει η επιτροπή κατηγορητήριο στο Συνοδικό Δικαστήριο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και εις βάρος του.

Υπάρχουν κακοπροαίρετοι δημοσιογράφοι, που θέλουν να βλάψουν είπε ο Μητροπολίτης Κύκκου, ωστόσο ερωτώμενος από την δημοσιογράφο του ΡΙΚ αν η Έλενα Φραντζή δεν είχε πεθάνει, κι αν δεν είχε ξεσπάσει ο κοινωνικός σάλος, αν θα διεξαγόταν μια τέτοια σύνοδος σήμερα, περιορίστηκε να απαντήσει πως δεν ξέρει αν θα γινόταν κάτι τέτοιο… ήτοι επανασύγκληση της Ιεράς Συνόδου, ώστε να εξετασθεί η καθαίρεση του ιερέα Στυλιανού Σάββα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Την εκ της ιερωσύνης καθαίρεση του π. Στυλιανού Σάββα, εξ Εργατών, αποφάσισε ομόφωνα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία συνήλθε σήμερα, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, η Σύνοδος εξέτασε τις υποθέσεις των ιερέων α) π. Στυλιανοῦ Σάββα, ἐξ  Ἐργατῶν καὶ β) π. Νικολάου Χρίστου, ἐκ Παχυάμμου.

Για μεν τον π. Στυλιανὸ Σάββα,  μετὰ ἀπὸ αἴτημα τοῦ οἰκείου Μητροπολίτου, γιὰ παραπομπὴ τῆς ὑπόθεσής του στὸ Πενταμελὲς Συνοδικὸ Δικαστήριο καὶ μετὰ καὶ ἀπὸ ἔγκριση τοῦ αἰτήματος τοῦ Πανιερωτάτου ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Σύνοδο, τὸ Πενταμελὲς Συνοδικὸ Δικαστήριο, ἀφοῦ συνῆλθε σὲ κανονικὴ συνεδρία, ἀποφάσισε, ὁμοφώνως, τὴν ἐκ τῆς ἱερωσύνης καθαίρεση τοῦ π. Στυλιανοῦ Σάββα καὶ τὴν ἐπαναφορά του στὶς τάξεις τῶν λαϊκῶν, γιὰ τὰ κανονικὰ παραπτώματα στὰ ὁποῖα ὑπέπεσε.

Γιὰ δὲ τὸν π. Νικόλαο Χρίστου, ἐκ Παχυάμμου, ἀναμένονται τὰ σχετικὰ πορίσματα τῆς Ἀνακριτικῆς Ἐπιτροπῆς, τὰ ὁποῖα θὰ ὁλοκληρωθοῦν μέχρι τέλους τοῦ μηνὸς Ἀπριλίου.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην γνωστή υπόθεση του παντρεμένου ιερέα της μητροπολιτικής περιφέρειας Πάφου, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, με επίσης παντρεμένη γυναίκα και πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω από τον σύζυγό της  και από τον μητροπολίτη Πάφου.

Ο ιερέας που κατηγορείται για εξωσυζυγική σχέση, αρνείται τα πάντα, αναφέροντας πως υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στο διαμέρισμα, αρνούμενος πεισματικά τις κατηγορίες, εντούτοις ο Μητροπολίτης Πάφου έχει ξεκάθαρη εικόνα του περί του τι έχει συμβεί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.