Τα πρωτότυπα πιάτα που είδαμε στον τελικό του MasterChef

1168

Στην κουζίνα του MasterChef, το βράδυ του τελικού, μπήκαν γεμάτοι διάθεση οι κορυφαίοι Ελληνες σεφ του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μιλώντας για τους δυο σεφ τους χαρακτήρισε «ναυαρχίδες» της κουζίνας, μιας και το Funky Gourmet έχει κατακτήσει δύο αστέρια Michelin, χάρη στη δική τους γαστρονομική ματιά. Φυσικά, οι περισσότεροι έσπευσαν να μπουν να δουν ποιο είναι το εστιατόριο με αποτέλεσμα το site του να «πέσει».

Μάγειρες και τηλεθεατές περίμεναν να δουν τα πιάτα και οι σεφ τα παρουσίασαν, αφήνοντας τους πάντες με ανοιχτό το στόμα.

Το μενού γευσιγνωσίας που έπρεπε να αντιγράψουν Τιμολέων και Χρήστος ήταν:

Το πρώτο πιάτο με όνομα «Beetrose» περιελάμβανε σκορδαλιά, «χώμα» από ψωμί με μελάνι σουπιάς, πέταλα παντζαριού και σταμναγκάθι.

Το δεύτερο πιάτο ήταν αυγό, το οποίο, όμως, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ξέρουμε. Το ασπράδι του ήταν σορμπέ καρύδας, ο κρόκο μάνγκο και passion fruit, το τσόφλι ήταν βρώσιμο από βούτυρο κακάοενώ συνοδευόταν από ένα κέικ βανίλιας.

Το τελευταίο πιάτο ήταν ένα βραχιόλι… γλυκό και πιο συγκεκριμένα ένας μπακλαβάς με πέτσα γάλακτος.

Το μενού ήταν άκρως εντυπωσιακό και οι τεχνικές του πολλές και δύσκολες, με τους δύο μάγειρες να τα καταφέρνουν και να βγάζουν τα απαιτητικά πιάτα.

Σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε τα πιάτα που παρουσιάστηκαν στο MasterChef, μια επίσκεψη στο Funky Gourmet επιβάλλεται.

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα περισσεύουν στις μέρες 145 ευρώ ή 230 ευρώ με κρασί ή ποτό, ανά άτομο, για το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου, ωστόσο, δεν μιλάμε για ένα απλό εστιατόριο, αλλά για εμπειρία έκφρασης της ελληνικής γαστρονομίας, που βασίζεται σε οικίες γεύσεις με μια πρωτοποριακή ματιά.

Το Funky Gourmet βασίζεται στα ελληνικά προϊόντα, σε αυτό που λέμε επιστροφή στις ρίζες και τα προσφέρει με έναν πιο αβαγκάρντ τρόπο. Στο μενού γευσιγνωσίας, εκτός από τα πιάτα που είδαμε στο MasterChef, συναντάμε μεταξύ άλλων, το Funky Gourmet ντολμαδάκι, χωριάτικη σαλάτα και πιάτα με την ονομασία «Πικνίκ», «Η σιωπή του Αμνού» και «Βόμβα Σοκολάτας».

Το βραβευμένο εστιατόριο αποτελεί προορισμό τουριστών που απολαμβάνουν και θέλουν να γνωρίσουν την ευρωπαϊκή γαστρονομία, αλλά και Ελλήνων που προτιμούν να βγουν για φαγητό μια φορά το μήνα  ή το δίμηνο και να γευτούν την αποθέωση της κουζίνας.

Αλλωστε, δύο αστέρια Michelin είναι αυτά!

To Funky Gourmet είναι ένα εστιατόριο κομψής αισθητικής στην καρδιά της Αθήνας, στην περιοχή του Κεραμεικού και υποδέχεται τους καλεσμένους του για να τους μυήσει στον κόσμο της γαστρονομίας.

Φωτογραφίες: Funky Gourmet

Πηγή: | iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.