Η Κατερίνα Γιαμαλίδη και η «Όραμα», που στηρίζουν οικονομικά παιδιά και εφήβους

457

Η Κατερίνα Schwyter-Γιαμαλίδη είναι η δημιουργός της θεατρικής ομάδας «Όραμα». Μια θεατρική ομάδα δημιουργημένη με σκοπό τη συλλογή χρημάτων από τις παραστάσεις τους και την απευθείας παράδοσή τους σε επιλεγμένα ιδρύματα που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους και έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια.

Η Κατερίνα είναι καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τριών γλωσσών στην Ελβετία, παραγωγός, σεναριογράφος, ηθοποιός και μητέρα!

Είναι ένα άτομο που έχει ανάγκη την «ένταση» και τη δημιουργικότητα στη ζωή της, γιατί έτσι αισθάνεται ότι «ζει», εξελίσσεται και δεν μένει στάσιμη στη ζωή της.

 

Κατερίνα Schwyter-Γιαμαλίδη 1

Όταν κάποια στιγμή άκουσε για την απερίγραπτα δύσκολη κατάσταση των παιδικών χωριών SOS λόγω της κρίσεως στην Ελλάδα, ευαισθητοποιήθηκε και ένιωσε την ανάγκη να κάνει κάτι γι’ αυτά τα παιδιά. Έτσι ξεκίνησε να γράφει ένα μικρό θεατρικό κείμενο, με σκοπό να το παρουσιάσει σε μια θεατρική παράσταση, της οποίας τα έσοδα θα πήγαιναν αποκλειστικά προς ενίσχυση των παιδικών χωριών SOS.

Το Design Magazine μίλησε με την Κατερίνα και της ζητήσαμε να μας παρουσιάσει την ίδια, τη θεατρική της ομάδα και τους στόχους τους!

Κατερίνα Schwyter-Γιαμαλίδη 2

«Ονομάζομαι Κατερίνα Schwyter-Γιαμαλίδη. Είμαι Ελληνο-Ελβετίδα καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και διδάσκω αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά σε δημόσιο ελβετικό σχολείο. Είμαι μητέρα ενός εξάχρονου κοριτσιού και λόγω της αγάπης μου για τα παιδιά και τη χώρα της καρδιάς μου, την Ελλάδα, πήρα την απόφαση πριν δύο χρόνια να ιδρύσω μια θεατρική ομάδα στη Βασιλεία της Ελβετίας, με σκοπό τα χρήματα από τις παραστάσεις να δίνονται απευθείας σε επιλεγμένα ιδρύματα που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους και έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια.

Κατερίνα Schwyter-Γιαμαλίδη 3

Στην αρχή δώσαμε τέσσερις παραστάσεις για τα παιδικά χωριά SOS.

Οι δύο στη Βασιλεία (Basel) της Ελβετίας, τον Μάιο του 2016 και οι άλλες δύο στην Αθήνα, τον Μάιο του 2017, στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη και στο Δημοτικό Θέατρο Παλαιού Φαλήρου.

Κατερίνα Schwyter-Γιαμαλίδη 4

Έπειτα συνεχίσαμε στη Σύρο, στο θέατρο Απόλλων, τον Οκτώβριο του 2017, για τη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων.

Τον Οκτώβριο του 2018 θα παίξουμε στη Θεσσαλονίκη, πάλι για παιδιά που έχουν ανάγκη. Όλοι οι ηθοποιοί παίζουν αφιλοκερδώς με αγάπη για τα παιδιά. Η θεατρική ομάδα αποτελείται από ερασιτέχνες και πολλούς επαγγελματίες ηθοποιούς.

Το έργο που έγραψα για τον σκοπό μας, είναι μια κωμωδία που αποτελείται από έξι μονόπρακτα, τα οποία στο τέλος συνδέονται μεταξύ τους. Θυμίζει παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Κατερίνα Schwyter-Γιαμαλίδη 5

Προσκαλούμε το θεατρόφιλο κοινό να έρθει να χαλαρώσει και να γελάσει με διάφορες κωμικές καταστάσεις και συγχρόνως να βοηθήσει με τη συμβολή του παιδιά.

Οι στόχοι της προσπάθειάς μας είναι δύο.

Παίζουμε για να δώσουμε με τον δικό μας τρόπο ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και για να βοηθήσουμε οικονομικά με δημιουργικό τρόπο να καλυφθούν κάποιες ανάγκες των παιδιών.

Θα χαρούμε πολύ, αν θελήσετε και εσείς να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας.»

 

Επισκεφτείτε τη σελίδα της θεατρικής ομάδας στο FB και δείτε τις δράσεις τους…
Όραμα – θεατρική ομάδα, για τα παιδιά με αγάπη

Πηγή:http://www.designmagazine.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.