Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας: Στη δουλειά αντί στο σχολείο.

749

Ο Ισμαήλ αναζητά διαμάντια. Δουλεύει εξοντωτικά ωράρια διατρέχοντας πάντα τον κίνδυνο να τραυματιστεί σε εργατικό ατύχημα από αυτά που συμβαίνουν συχνά στη δουλειά του.

Η Χέμα ζει στην Ινδία. Εργάζεται σε μια επιχείρηση κεροποιίας για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά της. Πολλές φορές μεταφέρει τούβλα στο κεφάλι της.

Ο Μοχαμεντίν έφτασε από το Χαλέπι στην Τουρκία πριν από μερικά χρόνια. Δουλεύει σε μια βιοτεχνία. Ράβει ετικέτες σε επώνυμα ρούχα και τα τοποθετεί προσεκτικά σε πλαστικές σακούλες για να πωληθούν στην Ευρώπη.

Ο Ισμαήλ, η Χέμα και ο Μοχαμεντίν δεν θα έπρεπε να δουλεύουν. Ο Ισμαήλ είναι 14 ετών, η Χέμα 8 και ο Μοχαμεντίν 10 χρόνων. Κανονικά θα έπρεπε να μαθαίνουν γράμματα σε μια σχολική τάξη και τα απογεύματα να παίζουν με τους φίλους τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, η ανεμελιά δεν είναι συνώνυμο της παιδικότητας.

Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εργάζονται με τρόπους που συχνά παρεμποδίζουν την εκπαίδευσή τους. Τα αποστερούν από τη χαρά της παιδικής ηλικίας. Συνθλίβουν το δικαίωμά τους στην ομαλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.