Ποια είναι η Κύπρια Αντωνία Μιχαήλ που βραβεύτηκε την Τρίτη από την βασίλισσα Ελισάβετ

1769

Η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε την Τρίτη νέους ανθρώπους με το Βραβείο Νεαρών Ηγετών της Βασίλισσας (Queen’s Young Leaders Award) σε τελετή στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Τα βραβεία αυτά απονέμονται ως ένδειξη αναγνώρισης από τη βασίλισσα της κοινωνικής προσφοράς νεαρών πολιτών από χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας.

Οι νικητές ηλικίας 18 – 29 ετών επελέγησαν από μία διαδικασία χιλιάδων αιτήσεων από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας.

Οι φετινοί τυχεροί προστίθενται σε ένα δίκτυο 240 Νεαρών Ηγετώνπου έχουν τιμηθεί από τη βασίλισσα από το 2014, που εγκαινιάστηκε ο θεσμός, και μετά. Η φετινή ήταν η τελευταία χρονιά ανάδειξης νέων νικητών.

Οι φετινοί νικητές αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, της έλλειψης τροφίμων, της βίας κατά των γυναικών, των παθήσεων ψυχικής υγείας καθώς και των περιορισμών πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Getty Images
Getty Images

Αυτή τη χρονιά, ανάμεσα στους τυχερούς ήταν και η Αντωνία Μιχαήλ. Η κοπέλα έχει καταγωγή από τη Λάρνακα της Κύπρου.

Το βραβείο απονεμήθηκε στη νεαρή απόφοιτο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus από την ίδια τη βασίλισσα.

Η Αντωνία επιβραβεύθηκε για τη δουλειά της να στηρίζει και να μεταμορφώνει τις ζωές συμπολιτών της αλλά και προσφύγων που φιλοξενούνται στην Κύπρο.

Getty Images
Getty Images

Η νεαρή Κύπρια και οι άλλοι νικητές θα πάρουν μέρος σε πρόγραμμα ανάδειξης ηγετικών ικανοτήτων ενός έτους που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν από εξειδικευμένους μέντορες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.