ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

555

Τόσο εύκολο, τόσο αφράτο, τόσο νόστιμο και τόσο πολύ! Προσθέστε λίγο βύσσινο γλυκό στο σερβίρισμα και θα έχετε το καλύτερο κέρασμα. Εγώ το σερβίρισα μέσα σε μια φωλίτσα μαρέγκας και ήταν υπερ-τέλειο! 

Υλικά για ένα μπολ δύο λίτρων

  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ βύσσινο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για ένα πεντάλεπτο μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει καλά. Προς το τέλος προσθέτετε και το λικέρ. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  2. Τώρα το μείγμα σας έχει φουσκώσει κι αφρατέψει πάρα πολύ. Προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπήστε λίγο ακόμη. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει.
  3. Σερβίρετε κόβοντας σε μπάλες με το ειδικό σκουπ και γαρνίροντας με γλυκό κεράσι ή βύσσινο.

written by Ιωάννα Σταμούλου

 

Είμαι η Ιωάννα Σταμούλου και είμαι καλά όταν μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές για γλυκά –κυρίως- αλλά και φαγητά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς εύκολα στο δικό σας σπίτι με επιτυχία, μικρά μυστικά της κουζίνας μου, γαστρονομικές εμπειρίες από ταξίδια, πρόσωπα, πράγματα και προϊόντα που αγαπώ. Ό,τι βρίσκετε εδώ, να ξέρετε είναι δοκιμασμένο κι από καρδιάς.

Πηγή:https://sweetly.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.