Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
No menu items!
ΑρχικήΓΥΝΑΙΚΑΜυτιλήνη: Παρέλαβε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου η πρώτη γυναίκα πρύτανης

Μυτιλήνη: Παρέλαβε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου η πρώτη γυναίκα πρύτανης

Στο αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης και παραλαβής της διοίκησης του ιδρύματος από τον απερχόμενο πρύτανη Στέφανο Γκρίτζαλη στη νέα πρυτάνισσα -όπως επίσημα καθιέρωσε να αποκαλείται- καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη.

Για Πρώτη Φορά Γυναίκα Πρύτανης Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου -Η Χρυσή Βιτσιλάκη

Ο κ. Γκρίτζαλης έκανε έναν απολογισμό της τετραετίας της πρυτανείας του αναφερόμενος ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του ιδρύματος με την ίδρυση των Τμημάτων Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Χίο και Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών στη Σάμο. Καθώς επίσης και στην ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σάμο. Και όλα αυτά σε δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες «σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας» όπως χαρακτηριστικά είπε, «σε ένα από τα κορυφαία όμως πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως γίνεται αποδεκτό από την πανεπιστημιακή κοινότητα όλου του κόσμου».

Η καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη και ο απερχόμενος πρύτανης Στέφανος Γκρίτζαλης/ Φωτογραφία ΑΠΕΗ καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη και ο απερχόμενος πρύτανης Στέφανος Γκρίτζαλης/ Φωτογραφία ΑΠΕ

Η καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη/ Φωτογραφία ΑΠΕΗ καθηγήτρια Χρυσή Βιτζιλάκη/ Φωτογραφία ΑΠΕ

Παραλαμβάνοντας τη διοίκηση του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος του αρχιπελάγους, η Χρυσή Βιτζιλάκη, η οποία ας σημειωθεί ότι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ινία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβληθεί. Τόσο για τη διατήρηση της αξίας του ιδρύματος όσο και της θέσης του μεταξύ των ιδρυμάτων στον κόσμο.

Πηγή/ Φωτογραφίες: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή:  | iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Advertisingspot_img

Δημοφιλη αρθρα