Ένα πολύ όμορφο γλυκό έτσι όπως το φτιάχνει η φίλη μας η Μαρία
Υλικά
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 γιαούρτι
1 μπέικιν
1 βανίλια
1 φύλλο κρούστας
ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά με το γιαούρτι τον μπέικιν και τη βανίλια .
Αφού χτυπηθούν καλά όλα τα υλικά ρίχνουμε το φύλλο κομμένο μικρά κομμάτια τα οποία έχουμε αφήσει ανοιχτά στο ψυγείο να ξεραθούν .
Τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μισή ώρα περίπου
Εν τω μεταξύ έχουμε κάνει το σιρόπι για να κρυώνει και μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, έτσι όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Καλή επιτυχία
Μαρία Τελώνη