ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Επείγουσα ανάγκη συλλογής αιμοποιητικών κυττάρων, από σήμερα στο ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας

758

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώνει:

« Με αφορμή την άμεση και επείγουσα ανάγκη συναδέλφισσάς μας εκπαιδευτικού και μέλους του σωματείου μας για εύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών, η ΕΛΜΕ Ημαθίας πραγματοποιεί στο Δημαρχείο Βέροιας (είσοδος από την πλευρά της πλατείας, στο σαλόνι υποδοχής) τις ημέρες Τετάρτη 3/10 από ώρα 09:00 πμ έως και 13:00 μμ, Πέμπτη 4/10 από ώρα 17:00 έως και 20:00 μμ και Παρασκευή 5/10 από ώρα 09:00 πμ έως και ώρα 13:00 μμ, συλλογή αιμοποιητικών κυττάρων.

Η εξέλιξη της επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας να σώσουμε συνανθρώπους μας προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι:

  • Για τη δειγματοληψία δίνεις λίγο σάλιο το οποίο αποσπούν με αποστειρωμένη μπατονέτα.
  • Παράλληλα συμπληρώνεις αίτηση στην οποία αναφέρεις μίνι ιστορικό και φάρμακα που παίρνεις σε καθημερινή βάση αν αυτό συμβαίνει.
  • Εξαιρούνται καρκινοπαθείς, πάσχοντες από ηπατίτιδα C, πάσχοντες από AIDS.
  • Το δείγμα αναλύεται στο ΠΝ Πάτρας και ταυτοποιείται ο τύπος του μυελού των οστών.
  • Σε περίπτωση που ο δότης είναι συμβατός με τον ασθενή τότε επικοινωνεί μαζί του τηλεφωνικά ο ιατρός κος Σπυριδώνης, Πρόεδρος παγκόσμιας Δεξαμενής, για το αν ο δότης επιθυμεί να συνεχίσει τη διαδικασία παροχής αιμοποιητικών κυττάρων (αρχέγονα προγονικά κύτταρα).
  • Αν ο δότης επιθυμεί τότε πρέπει να πάει με προκαθορισμένο ραντεβού στο Παπανικολάου (μόνο σε αυτό γίνεται η διαδικασία). Κάθεται σε πολυθρόνα λήψης αίματος και γίνεται η συλλογή των πιο πάνω κυττάρων (3000000 κύτταρα = 30 mL αίμα). Διάρκεια 20-40 λεπτά της ώρας ανάλογα με τη ροή αίματος από τον οργανισμό του δότη.
  • Αν και η όλη διαδικασία και ταυτοποίηση κοστίζει 930 Ευρώ ο δότης δεν επιβαρύνεται με κανένα κόστος.
  • Από τα 3000000 (τρία εκατομμύρια) κύτταρα τα 1500000 δίδονται στον συμβατό πάσχοντα και τα υπόλοιπα 1500000 κατατίθενται στην ΠαγκόσμιαΤράπεζα Μυελού στο όνομα του δότη εφόρου ζωής και διαχειρίζονται από αυτόν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία επισκεφθείτε και τη διεύθυνση : http://www.xarisezoi.gr/pos-mporo-na-gino-ethelontis/

https://www.laosnews.gr

το είδαμε στο :https://www.nefropatheis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.